Vindla min väg – Viskonsert

09 maj 2017

Vindla min väg – Viskonsert

Vindla min väg – Viskonsert

19.07.2017
19:00 – 20:30

Schaumansalen

10 euro +exp.avg./toim.maksu €Köp biljett nu!

Lena Stenlund/Kulturbyrån

”Vindla min väg”  är  namnet på en nyutkommen cd-skiva där Paulina  Biström sjunger  nya, finlandssvenska visor av Lena Stenlund. Lena står för både text och musik till samtliga visor.

I samband med utgivningen av skivan hölls en konsert med samma namn och detta evenemang är nu en förlängd version av den konserten. Paulina ackompanjeras av ett band där de flesta är hennes  f.d. kurskamrater från studietiden vid Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad.  Den nästan en och halv timme långa konserten utgör en helhet, där visor varvas med tankar och funderingar av Lena själv.

Paulina Biström ( f. 1991) är uppvuxen i  Sibbo, men är  numera bosatt i Århus,  Danmark där hon även studerat vid The Royal Academy of Art mellan åren 2014-2015. Paulina inledde sina studier till musikpedagog vid Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad år 2012 och det var under den tiden samarbetet mellan henne och Lena Stenlund inleddes.

Lena Stenlund är bosatt i Jakobstad, men kommer ursprungligen från Esse. Lena har skrivit visor i dryga tjugo års tid och cd:n ”Vindla min väg” är den andra skivan hon ger ut med eget material. Den första skivan ”Med örat mot jorden” kom ut för elva år sen och på den skivan är det Yvonne Löf och Peter Sjöblom som tolkar hennes visor.

Lenas visor brukar beskrivas som lågmälda , naturnära och reflekterande.

Att skriva är för mig ett sätt att bearbeta det jag upplevt, att sätta ord på den verklighet som ibland ter sig alltför obegriplig” säger Lena själv om sitt visskrivande.

Medverkande:

Paulina Biström, solist

Lars-Victor Öst, piano

Joel Svenfelt, gitarr

Zacharias Holmkvist, kontrabas

Valter Söderbacka, trummor och slagverk

Erik Nygård, violin

Lena Stenlund, tankar och funderingar

Sagt om skivan ”Vindla min väg” ur en recension av Rolf Nordman  Vbl 5.5 2017:

” …..Jag ska gärna bekänna att jag blev djupt indragen i stämningen på denna skiva.

Stenlund har en mycket fin melodisk ådra och variationen i de tolv sångerna håller kvar lyssnaren. Musiken och texten andas gemensamt, fraserna faller naturligt och den långa bågen i texternas berättelse håller och bryts inte.

Paulina Biström har tagit sångerna till sig och hennes böjliga, varma, lätt vibrerande röst tolkar innehållet på ett övertygande och trovärdigt sätt….”

Biljettsläpp 30.5.2017

 


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone