Festivaler

Under året ordnas ett flertal festivaler i Campus Allegro och Schaumansalen.

Summer Summit

Juni
Sommar, sol och fågelsång. Tillbringa en vecka i Campus Allegro, möt nya människor, erövra nya kunskaper, njut av musik och konst. Summer Summit ordnas i år för första gången och tillsammans med dig vill vi skapa en tradition i Campus Allegro. Sommarstämning i Campus Allegro – du ångrar dig inte!
Läs mer…

Campus Allegros och Schaumansalens födelsedag firas varje år i mars med en festival fullspäckad av intressanta och varierade evenemang. Nästa festival infaller den 12 – 17.3.2018, varmt välkomna att fira med oss!

Läs mer

Rusk kammarmusik

November
Jakobstad har alltid varit en plats där man varit innovativ inom konst och musik. Den nya Schaumansalen och Campus Allegro, eller den nya ”staden i staden” utgjorde därför en naturlig plattform då RUSK, en ny, internationell kammarmusikfestival grundades 2013.RUSK är en viktig smältugn där kreativiteten får flöda. Tanken är att festivalen återspeglar vår tid med all dess variationsrikedom och utmaningar.
Läs mer…

Runebergsveckan

Februari
Runebergsveckan, stadens kulturvecka, ordnas årligen kring Runebergsdagen den 5 februari. Runebergsveckan ordnas till Jakobstadsfödde J.L Runebergs ära. Under Runebergsveckan, som är en kulturvecka med tyngdpunkten på litteratur, ordnas program på båda språken för alla åldersgrupper. Veckan innehåller främst författarbesök, samt teater- och musikföreställningar.
Läs mer…

 

Oktober

JEPPIS JAZZ FESTIVAL

The festival is organized by Jazzoo and associates.

Läs mer…

 

 

Jakobs Dagar

Juli

No items found
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Logojakobsdagar2015

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone