Arbis föreläsning: GLUTENFRITT – VAD ÄR GREJEN?

06 August 2019

Arbis föreläsning: GLUTENFRITT – VAD ÄR GREJEN?

Arbis föreläsning: GLUTENFRITT – VAD ÄR GREJEN?

18.09.2019
18:30 – 20:30

Schauman Hall

25 euro (betalas på plats med sedlar eller kort) €

Jakobstads Arbis, Visit web page

LECTURE IN SWEDISH

En föreläsning om celiaki, glutenfri kost och trenden glutenfritt med Margareta Elding-Pontén.

Allt fler väljer idag att äta glutenfritt. De senaste åren har varje hälsotidning skrivit om gluten. Affärerna ger de glutenfria varorna allt större utrymme. På några få år har gluten, glutenfria produkter och sjukdomen celiaki hamnat i rampljuset. Hur gick det till och varför är glutenfri kost så populär idag?

Vad är egentligen gluten och vad innebär den glutenfria kosten? Och vad är celiaki, vem kan få sjukdomen och varför är den så viktig att upptäcka?

Margareta Elding-Pontén, doktor i kemi, specialist på vetenskapsinformation och författare till recept- och kunskapsboken “Glutenfritt – gott och enkelt” ger en övergripande föreläsning om sjukdomen celiaki (glutenintolerans), den glutenfria kosten och trenden glutenfritt. Själv fick Margareta diagnosen celiaki i vuxen ålder och har ätit och bakat glutenfritt i femton år. Idag följer hon intresserat forskningen inom celiakiområdet och arbetar aktivt med celiakifrågor – både i egen regi och som celiakispecialist för Fria bröd. Tills nyligen var hon även ledamot av Svenska Celiakiförbundets förbundsstyrelse. Mer information finns på hennes hemsidan www.eldingponten.com.

 

Vi bjuder på bakverk bakat efter recept från Margareta Elding-Pontén bok. Detta sker före föreläsningen, kl 17.30-18.30.

Anmäl dig här: https://arbis.jakobstad.fi/kurser/visa/3219-000706-glutenfritt-vad-ar-grejen

Välkommen!