Arbisföreläsning: Odla där du är – Farbror Grön

26 marraskuu 2019

Arbisföreläsning: Odla där du är – Farbror Grön

Arbisföreläsning: Odla där du är – Farbror Grön

04.03.2020
18:15 – 20:30

Schaumansali

25 euro €Osta lippu heti!

Jakobstads Arbis

Farbror Grön vill dela med sig av gröna kunskaper och kretsloppstänkande. Farbror Grön odlar, tar hand om grödorna i läcker matlagningskost, överblivet avfall komposteras och blir mullrik jord till kommande odlingar.

När Farbror Grön satte igång på allvar att odla egen mat fanns det ingen hejd, säger Johannes själv. Vi ville testa olika växter, odlingsmetoder och odlingsplatser. Nu har vi odlingar såväl på landet som i staden, vi har odling i källare, men även på takterrass. Utomhusodling kombineras också med inomhusodling. I och med allt testande har vi kommit fram till många slutsatser. Några av dessa har blivit fasta konstateranden, medan andra leder oss vidare framåt genom mer experimenterande.

Farbror Grön driver både ett instagramkonto och ett facebook-konto samt inpirerar tusentals hemmaodlare. Läs mera om Farbror Grön på http://farbrorgron.se 

Farbror Grön har givit ut tre böcker. Böckerna finns att köpa och få signerade under kvällen. Dessutom bjuder Farbror Grön oss på smakprov från sin trädgård. Det blir chilidipp baserad på takodlad chili som Johannes fermenterat till sås.

Böckerna har fått bl. a följande utmärkelser och nomineringar: nominerad till Årets Trädgårdsbok 2015 av Gartner-Sällskapet, Årets Köksträdgårdsbok 2015 av Måltidsakademin, Best Cookbook Illustrations in Sweden av Gourmand world cookbook awards 2015.

Vi bjuder på kaffe/te och tilltugg från kl 17.30.

Använd ”Köp biljett” och du får bekräftelse på bokade platser på SMS. Biljetten är inte fysisk, utan kommer som ett sms och betalas på plats med kontanter eller bankkort.

Du kan avboka din biljett ännu tre dagar innan Onsdags Eventet. Om du inte avbokar eller inte kommer på Eventet, så fakturerar vi dig hela beloppet.

Välkommen!