ÅST KIERTUEELLA: THE LAST 5 YEARS

23 heinäkuu 2014

ÅST KIERTUEELLA: THE LAST 5 YEARS


HUOM! Tapahtuman päivämäärä on jo vanhentunut.

ÅST KIERTUEELLA: THE LAST 5 YEARS

14.11.2014
19:00 – 20:30

Schaumansali

15/25/34/36 €Osta lippu heti!

ÅST, Kotisivuun

THE LAST 5 YEARS

The Last 5 Years kertoo Cathyn ja Jamien suhteen elinkaaresta; ensimmäisesta tapaamisesta, avioliiton solmimisesta ja lopulta erosta. Näytelmän teemoina ovat ihmissuhteen onni ja haasteet, työurien vaikutus rakkauteen sekä kariutuneet suhteet.

Åbo Svenska Teaterin versiossa The Last 5 Years-musikaalista Jamie ja Cathy tapaavat viisitoista vuotta rakkaussuhteensa loppumisen jälkeen. He kohtaavat melkeinpä kuin olisivat oikeudessa käydäkseen läpi suhdettaan uudestaan, kolutakseen sisimpäänsä, nauttiakseen menneistä yhteisistä hetkistä ja kauhistellakseen toisia hetkiä. Mutta ennen kaikkea he tapaavat koettaakseen ymmärtää, minkä takia lopulta kävi niin kuin kävi.

Musikaali kulkee kahta aika-akselia pitkin. Cathy kertoo suhteesta takautuvasti,
aloittaen hetkestä, jolloin Jamie jätti hänet aina ensimmäiseen tapaamiseen asti. Jamie
kertoo päinvastoin oman versionsa suhteesta kronologisesti ensimmäisestä tapaamisesta hetkeen, jolloin hän päättää jättää Cathyn. Molemmat kertovat kokemuksistaan yksinpuheluna ja soololauluina.

Amerikkalainen Jason Robert Brown, The Last 5 Yearsin kirjoittaja ja säveltäjä, on yksi
aikamme suurista musikaalivaikuttajista. Hänen vahvat ja tunnelmalliset melodiansa
mukailevat tekstin dramatiikkaa ainutlaatuisesti aidolla, modernilla ja luonnollisella
tavalla. Palkitun musikaalin musiikin kirjo on kattava sekoitus mm. latinalaista, rockia, jazzgroovea ja klezmeriä, amerikkalaista 40-lukua ja klassisia musikaalinumeroita.

Päärooleissa näemme Alexander Lycken ja Anna-Maria Hallgarnin, (jotka mm. olivat Jeesuksena ja Maria Magdaleenana ÅST:n Jesus Christ Superstarissa). Markus Virta ohjaa ja esityksen lavastaa sekä puvustaa Lotta Nilsson. Musiikista vastaa viisihenkinen orkesteri, kapellimestarinaan Ralf Nyqvist.

14.11 klo 19, 15.11 klo 18.30

Liput: www.lipputoimisto.fi, 044-752 2245, Schaumansalin Infopoint