Schaumanhall Digital Live – Manon Lescaut

19 toukokuu 2015

Schaumanhall Digital Live – Manon Lescaut


HUOM! Tapahtuman päivämäärä on jo vanhentunut.

Schaumanhall Digital Live – Manon Lescaut

05.03.2016
20:00 – 23:30

Schaumansali

22/28 €Osta lippu heti!

Tapahtuman Kotisivu

Jakobstads Konsertsal Ab

Manon Lescaut

Manon Lescaut-ooppera nähdään livenä Schaumansalissa 5.3. klo 20.00. Manon Lescaut on kolmas Giacomo Puccinin säveltämä ooppera, joka on nelinäytöksinen. Libretto pohjautuu Abbé Prévostin romaaniin L’Histoire du Chevalier des Gries et de Manon Lescaut (1731). Puccinin ooppera pohjautuu täten samaan lähteeseen kuin Massenet’n ooppera Manon vuodelta 1884, ja juonet ovat lähes identtiset.

Kaikkiaan seitsemän eri kirjoittajaa työstivät librettoa – mm. Puccini itse ja hänen kustantajansa Giulio Ricordi. Lopulta libretto valmistui kesäkuussa 1892. Puccini sai oopperansa valmiiksi lokakuussa 1892. Ooppera sai ensi-iltansa Teatro Regiossa, Torinossa 1. helmikuuta 1893. Manon Lescaut oli menestys heti alusta alkaen, ja se oli myös Puccinin lopullinen läpimurto oopperasäveltäjänä, hänestä tuli maailmankuulu.

Oopperan tapahtumat sijoituvat Amiensiin, Pariisiin, Le Havreen ja New Orleansiin. Sir Richard Eyren uudessa produktiossa eletään 1940-luvulla saksalaisten miehitetyssä Ranskassa.

Rooleissa: Kristine Opolais (Manon Lescaut), Roberto Alagna (Des Grieux), Massimo Cavalletti (Lescaut), Brindley Sherratt (Geronte di Ravoir)

Kapellimestari: Fabio Luisi

Ohjaus: Sir Richard Eyre

Lavastus: Rob Howell

Puvut: Fotini Dimon

Valot: Peter Mumford

Liikeohjaus: Sara Erde

Teksti: Ruotsinkielinen tekstitys

Arvoitu pituus: 3 tuntia 35 minuuttia

Näytetään: 5. maaliskuuta klo 20.00

 

LIPUT: 28/22€