Allegro Films: TUSEN BITAR – Elokuva Björn Afzeliuksesta

04 tammikuu 2018

Allegro Films: TUSEN BITAR – Elokuva Björn Afzeliuksesta


HUOM! Tapahtuman päivämäärä on jo vanhentunut.

Allegro Films: TUSEN BITAR – Elokuva Björn Afzeliuksesta

24.01.2018
19:00 – 20:30

Schaumansali

 15 €, Stud. 8 € + exp.avg./toim.maksu €Osta lippu heti!

Jakobstads Konsertsal Ab

Laulaja ja kitaristi Björn Afzelius (1947-99) oli yksi Ruotsin rakastetuimmista artisteista ja merkittävä hahmo Ruotsin edistyksellisen musiikin liikkeessä. Hän aloitti uransa Mikael Wiehen ja Hoola Bandoola Bandin kanssa, mutta keskittyi myöhemmin soolouraan.
Pohjoismaissa hän on myynyt yli 2,5 miljoonaa levyä, mikä tekee hänestä yhden kaikkien aikojen menestyneimmistä ruotsalaisista laulajista. Ja hän on edelleen suosittu. Afzeliuksen kappaleitaan soitetaan esimerkiksi usein tanssilavoilla – myös Suomessa.

Björn Afzelius oli myös hyvin poliittinen, sekä sanoituksissaan että yksityiselämässään. Hän ei pelännyt ottaa kantaa ja tuki – myös taloudellisesti – kolmannen maailman vapautusliikkeitä.

Björn Afzelius ei koskaan puhunut omasta yksityiselämästään, mutta lauluissaan hän kertoi enemmän. Björn Afzelius oli laulaja, jota kriitikot vihasivat, mutta yleisö rakasti. Elokuvantekijöillä Stefan Bergilla ja Magnus Gerttenilla on ollut käytössään runsaasti arkistomateriaalia ja he ovat haastatelleet ihmisiä, jotka olivat Björniä lähellä. Tuloksena on ainutlaatuinen muotokuva, joka esittää uusia puolia rohkeasta idealistista ja hänen jatkuvasta hyväksynnän hakemisestaan, jota hän ei lapsena koskaan saanut.

96 min
Sallittu
Ohjaus: Magnus Gertten & Stefan Berg
Tuottaja: Lennart Ström, Auto Images
http://www.bjornafzelius.com/

Levittäjä Suomessa: Kinoscreen Illusion ltd, kinoscreen@jippii.fi,
puh 0408610488
www.kinoscreen.com
ELOKUVA ESITETÄÄN ILMAN SUOMENKIELISTÄ TEKSTITYSTÄ