SHOWCASE x 4

21 tammikuu 2016

SHOWCASE x 4


HUOM! Tapahtuman päivämäärä on jo vanhentunut.

SHOWCASE x 4

20.05.2016
18:00

Schaumansali

10/25 €Osta lippu heti!

Projekt Ny Musikteater / Yrkeshögskolan Novia, Kotisivuun

20 & 22.5 | 4 X SHOWCASE | (1 esitys 10€ / 4 esitystä 25€)

Perjantai 20.5
18.00 – Showcase 1
19.30 – Showcase 2
20.45 – Showcase 3
22.15 – Showcase 4

Projektin ensimmäinen vuosi huipentuu Showcase-festivaaliin 20.5 ja 22.5 Pietarsaaren Schaumansalissa. Viikonlopun aikana esitetään neljä eri showcase-esitystä, jotka projektiin osallistuvat nuoret taiteilijat ovat kehittäneet kokeneiden tuotantoryhmien kanssa. Esitykset ovat osa prosessia, jossa yleisö on mukana musiikkiteatteriteosten kehittämisessä osallistumalla ”artist talk”-tapahtumiin sekä antamalla arvokasta palautetta ja vinkkejä teosten jatkokehittelyyn. Jokainen esitys on kestoltaan noin 20 minuuttia ja esittelee lopullisenteoksen idean. Teosten pidempiä versioita työstetään 3 vuoden projektikauden aikana.
Erik Söderblom toimii Showcase-festivaalin taiteellisena johtajana.

PROJEKTISTA
NY musikteater on projekti, jonka tarkoituksena on luoda kestäviä tuotantoprosesseja musiikkiteatterin tekemiseen. Samalla halutaan tarjota nuorille lahjakkaille säveltäjille ja käsikirjoittajille foorumi oman taiteellisen työn kehittämiseen.
AMK Novian tutkimus- ja kehitysyksikölle myönnettiin Svenska Kulturfondenin 3-vuotinen projektiavustus. Tarkoituksena on haastaa musiikkiteatterikenttää ja kehittää suomalaista musiikkiteatteria uuteen suuntaan rajoja ja muotoja rikkoen.

Osallistujat
Syksyllä 2015 valittiin projektiin kuusi nuorta säveltäjää ja kirjoittajaa. Valinnan teki viiteryhmä, joka koostuu sekä teatterialan että musiikkialan asiantuntijoista. Viiteryhmään kuuluvat Erik Söderblom(ooppera- ja teatteriohjaaja), Marina Meinander (dramaturgi), Sebastian Fagerlund (säveltäjä), Jakob Höglund (ohjaaja, näyttelijä, koreografi), Markus Fagerudd (säveltäjä), Patrick Wingren (säveltäjä), Dick Idman (näyttelijä, ohjaaja), Anna Simberg (dramaturgi), Åsa Salvesen (ohjaaja, Wasa Teaternin johtaja), Annika Mylläri (oopperalaulaja, Schaumansalin toimitusjohtaja) sekä projektin aloitteentekijä Sören Lillkung(oopperalaulaja, yksikönjohtaja ammattikorkeakoulu Novia/Kulttuuri)
Osallistujat ovat: Sauli Zinovjev, Miika Hyytiäinen, Sebastian Hilli & Maria Kallio, Eero Paalanen & Ulriikka Heikinheimo.