SYKKEESSÄ SYDÄMEN KAHDEN / GEMENSAMMA HJÄRTSLAG

08 maaliskuu 2018

SYKKEESSÄ SYDÄMEN KAHDEN / GEMENSAMMA HJÄRTSLAG


HUOM! Tapahtuman päivämäärä on jo vanhentunut.

SYKKEESSÄ SYDÄMEN KAHDEN / GEMENSAMMA HJÄRTSLAG

13.03.2018
19:00 – 20:00

Black Box, Campus Allegro

10€ + exp.avg./toim. maksu €Osta lippu heti!

Jakobstads Kulturbyrå / Pietarsaaren Kulttuuritoimisto

”Sykkeessä sydämen kahden” -lauludialogi perustuu kuviteltuun rakkausrunokirjeenvaihtoon Eino Leinon ja L. Onervan välillä. Laulut on säveltänyt Kaj Chydenius ja ne laulaa Dick Holmström ja Elina Partanen. Pianoa esityksessä soittaa Kari Mäkiranta.

L.Onervan valittujen runojen kokoelman Liekkisydän (2009) esipuheessa Hannu Mäkelä kuvaa Eino Leinon ja L. Onervan yhteistä matkaa vuodesta 1908 vuoteen 1926.

Mäkelä kirjoittaa:” Vuonna 1908 L. Onerva sai osakseen Leinon palvonnan ja rakkauden. Tutustuminen nuoreen Leevi Madetojaan aloitti triangelidraaman, joka päättyi vuonna 1913, kun L. Onerva irrottautui Leinosta kumppanina.”Yhteys Leinoon kuitenkin säilyi tämän kuolemaan saakka.Rakkaus oli matkan varrella muuntunut monisäikeiseksi ystävyydeksi, sielunkumppanuudeksi, työ- ja taistelutoveruudeksi. Mutta rakkautta sekin oli ja Leinon menetys näyttää myös murtaneen Onervaa, vuosi vuodelta”, Mäkelä jatkaa.

Kaj Chydenius ja työryhmä kokosi Eino Leinon ja L. Onervan yhteisestä elämänmatkasta runodialogin, jossa runoilijat ikään kuin keskustelevat runojensa kautta. Tämä esitys pohjautuu osin kyseiseen dialogiin. Esitys on osa Suomi100 tarjontaa ja osa Riksteaternin (Ruotsi) ohjelmistoa keväällä 2018.