Wasa Teater: Acts of Goodness

22 tammikuu 2016

Wasa Teater: Acts of Goodness


HUOM! Tapahtuman päivämäärä on jo vanhentunut.

Wasa Teater: Acts of Goodness

27.04.2016
19:00 – 20:30

Schaumansali

10/18/20 €Osta lippu heti!

Wasa Teater, Kotisivuun

Vad är godhet? Är man god om man ger pengar till en romsk tiggare? Är det farligt att hjälpa en skadad på gatan, kan det vara en fälla? Vilka konskevenser har våra handlingar?
Acts of Goodness är en pjäs om godhet. Den baserar sig på verkliga historier.

Författaren Mattias Andersson bad unga människor i bland annat Ungern, Rumänien, Grekland och Finland att svara på frågan: Har du utfört någon god handling i ditt liv? Deras svar ger en bild av stämningar, miljöer och livsöden i dagens Europa.

Det handlar om människor i svårt utsatta lägen, människor som farit illa eller drabbats av ett samhälle i förändring, men det oaktat gjort en god handling.
Vi får ta del av 12 olika berättelser på temat godhet. Vad är godhet för dig?

”När de romska tiggarna blev ett permanent inslag i gatubilden började rykten florera. Jag minns hur det irriterade mig. Att ingen pratade med dem utan bara om dem. Jag minns också hur hjärtat bultade vilt då jag slutligen tog mod till mig, gick fram och ställde mig på huk för att tala med en av kvinnorna. Jag bjöd Nadja och hennes syster Maria på middag, de visade bilder på sina barn och delade utan omsvep sina historier. Kunskap skingrade mina fördomar.”

AV: Mattias Andersson
REGI: Henrika Andersson
SCENOGRAFI/KOSTYM: Katrin Brännström

I ROLLERNA: Johan Aspelin, Kajsa Ek, Linda Mattsson, Tove Qvickström, Marco Luponero, Henrik Heselius

SPELTID: Ca 1 h 25 min utan paus

Act of Goodness