News & blog

09 maaliskuu 2015

Movies and Musicals

Lauantaina 14.3. Pietarsaaren Sinfonietta järjestää kaksi ”Movies and Musicals”-nimistä konserttia. Konserteissa kuullaan fantastisia lauluja tunnetuista esityksistä ja elokuvista, joita tulkitsevat upealla tavalla kaksi vakiintunutta ja kokenutta West Endin laulajaa – Jayne O´Mahony ja John Langley. John ja Jayne ovat innoissaan saadessaan jälleen työskennellä kansainvälisesti tunnetun kapellimestari Nick Daviesin kanssa, joka rikastuttaa esitystä uskomattomalla kokemuksellaan. Nick on työskennellyt useiden korkeatasoisten West End -musikaalien musikaalisena johtajana ja johtanut orkestereita Isossa-Britanniassa, Euroopassa ja muualla maailmassa.

Konserteissa esitetään lauluja musikaalien maailmasta: Mack and Mabel, Oopperan kummitus, Evita, Spamalot, Mamma Mia, Les Miserables, Chicago, Enkeleitä Broadwaylla, Viulunsoittaja katolla ja My fair lady. Saamme myös kuulla lauluja elokuvaklassikoista, esim. James Bond -elokuvista, Titanicista, Aamiainen Tiffanylla sekä Frank Sinatran, Judy Garlandin, Rodgers & Hammersteinin musiikkia ja muita musiikin ikoneita, sekä näyttämöltä että valkokankaalta.

Movies and Musicals -show sai alkunsa vuonna 2009 ja sen tuottavat John ja Jayne yhdessä. Taiteilijat ovat työskennelleet yhdessä useissa esityksissä yli 13 vuoden ajan ja Movies and Musicals antoi näille kahdelle, intohimoiselle artistille mahdollisuuden luoda oman esityksensä alusta alkaen. Movies and Musicals edustaa näin ollen monen vuoden työn huipennusta ja kattaa esiintymisiä West Endissä ja Isossa-Britanniassa, sekä kansainvälisiä näytöksiä (mm. Les Miserables, Oopperan kummitus, Mamma Mia, Evita, jne.), yritystapahtumia ja konsertteja ympäri maailmaa.

Ison-Britannian teatteri- ja kulttuurikeskusten lisäksi Movies and Musicalsia on esitetty myös yhdessä Hong Kong Sinfonietan kanssa maaliskuussa 2012, molempien konserttien ollessa loppuunmyydyt, sekä joulukuussa 2013. Toukokuussa 2013 kansainvälisesti tunnettu laulutaiteilija Katherine Jenkins osallistui esityksiin.

Konserteissa John, Jayne ja Nick esiintyvät yhdessä Pietarsaaren Sinfoniettan, Pietarsaaren Musiikkitalon kuoron ja kuoron solistien sekä Amigo Choralin kanssa. Kyseessä on Movies and Musicalsin ensimmäinen Suomen vierailu ja John, Jayne ja Nick kertovat olevansa iloisia ja innoissaan saadessaan Pietarsaaren Sinfonietan vieraina esiintyä kahdessa konsertissa Sinfoniettan ja kuorojen innokkaiden ja energisten muusikkojen kanssa.

Konsertit ovat osa Viva Allegrofestivaalia. Iltapäivän konsertti (klo 14:00) on myös osa Pietarsaaren Konserttisarjaa. Konserttien järjestäjä on Pietarsaaren Sinfonietta.

 

 

Movies and musicals