News & blog

29 lokakuu 2021

RÖDA RUMMET

SCHAUMANSALEN DEN 2.11 KL.19.00

VAD HÄNDER OM MAN KOMBINERAR LÄSNING, KLASSISK MUSIK OCH BERLINSK TECHNO?

EN MUSIKFÖRESTÄLLNING OM LÄNGTAN OCH EUFORI BASERAD PÅ KAJ KORKEA-AHOS ROMAN, MED EN KVARTETT UR WEGELIUS KAMMARSTRÅKAR,
ERIK ÅHMAN OCH KAJ KORKEA-AHO.
REGI: TOM REJSTRÖM

Under den ca 1h långa föreställningen byggs en ljud-, ljus- och bildvärld upp kring romanen Röda rummet. Publiken hör utvalda stycken ur boken varvat med både klassiska verk av stråkkvartetten och Berlinsk techno inspirerad av bokens tematik.

Efter föreställningen kan du köpa ett eget signerat exemplar av boken Röda Rummet.

Biljetter: 22/15€

_____________________________________________________________
Kaj Korkea-aho

arbetar som författare, komiker och kolumnist. Han har, tillsammans med Ted Forsström, gjort hundratals sketcher för radio, teve och scen. Sedan 2015 har duon podden Ted & Kaj, som är en av de största poddarna i Finland. Kaj är aktuell med romanen Röda rummet.

Bild: Niklas Sandström

Erik Åhman

är en kreativ mångsysslare i det audiovisuella fältet som främst arbetar som fotograf, filmare och regissör. Intresset för subkulturer och musik är en röd tråd i Eriks skapande. Som en del av kollektivet Aftonklubben har Erik med vänner ordnat techno/house evenemang sedan 2018.

Wegelius kammarstråkar

är en ambitiös orkester som framför både finländsk och nordisk kammarorkestermusik på hög nivå. Orkestern samarbetar gärna över konstgränserna och värderar pedagogiken högt – unga musiker utmanas att uppträda både som solister eller tillsammans med professionella musiker i orkesterns led.

Kvartetten i Röda rummet:

Annemarie Åström, violin 1
Marie Stolt, violin 2
Mauri Kuokkanen, altviolin
Jaani Helander, cello