News & blog

16 huhtikuu 2021

Schauman Hall Sessions

Schaumansali tuottaa tänä keväänä uuden striimatun konserttisarjan nimeltään Schauman Hall Sessions. Se on jatkoa Schauman Hall LIVE -ohjelmalle, joka lähetettiin kuutena perjantai-iltana keväällä 2020. Tuolloin oli tarkoitus tarjota yleisölle kulttuurielämyksiä koronapandemian kuristaessa.

Vuoden pandemian alkamisesta rajoitukset ja kiellot rajoittavat elämäämme edelleen. Digitaaliset kulttuurielämykset korvaavat yhä konserttikäynnit, yhteiskunnan avautumista normaaliin elämään odottaessamme. Digitaalitekniikan kehittymisestä huolimatta kulttuurialan työtilanne on vaikea. Viime kevään konserttisarjan tarkoitus oli työllistää työttömiä free lance -muusikoita, pitää konserttitoimiala hengissä ja antaa yleisölle mahdollisuus nauttia maksuttomasta kulttuuritarjonnasta. Tänä vuonna konsepti on hieman erilainen. Sen sijaan, että konsertit lähetetään suorana esimerkiksi YouTuben kautta, sarja tallennetaan Schaumansalissa pääsiäisen jälkeisenä viikkona ja striimataan yleisölle myöhemmin keväällä osoitteesta www.live.netticket.fi. Esityksiin voi ostaa lipun edullisesti NetTicketin verkkosivulta tai myyntipisteistä.

Schauman Hall Sessions -sarjan tuottavat Jakobstads Konsertsal, Indigo Music, Nada Nord r.y., NetTicket, Wava-opisto, Yrkesakademin i Österbotten, ammattikorkeakoulu Novia ja Pietarsaaren Konserttisarja.

Tänä keväänä järjestetään Vappukonsertti Thomaksen ja Helénen kanssa sekä konsertit Rhythm of Allegro ja Classic Sunday in Allegro, joissa Campus Allegron opiskelijat esiintyvät. Tekniikasta huolehtii salin monivuotinen yhteistyökumppani Frontline Audio. Konserttien ohjelma on suunniteltu yhteistyökumppaneiden kesken. Konserttisarjaa toteutetaan Svenska Kulturfonden avustuksella.

Konsertit lähetetään yleisölle kolmessa osassa, 30.4., 9.5., ja 16.5 kello 19.00. Niitä voi seurata myös jälkikäteen, ne ovat nähtävillä seitsemän päivää lähetyksen jälkeen.

Lippuja on jo myynnissä NetTicketin verkkokaupan kautta ja Campus Allegron myyntipisteessä. Tavallisten yksittäislippujen lisäksi tarjolla on perhe- ja tukilippuja. Tarjolla on myös erilaisia lippupaketteja yksityishenkilöille, yhdistyksille ja yrityksille.

Konserttitallennusten yhteydessä Schauman Hall Sessions teki myös kahdeksan pedagogista, noin 10 – 15 minuutin mittaista ohjelmaa. Ohjelmat tarjotaan peruskouluille  ja toiseen asteen oppilaitoksille maksutta ja niiden tarkoitus on innostaa lapsia ja nuoria musiikin pariin. Pedagoginen sarja on tuotettu yhteistyössä Pietarsaaren Sinfoniettan, RUSK Kamarimusiikkia Pietarsaaressa-festivaalin ja Yle Klassinen kanssa. Pedagogeina toimivat kapellimestari Anna-Maria Helsing, viulisti Erik Nygård, rumpali Patrik Björni, huilisti Erica Nygård, pianisti Pia Lempiälä, sähköbasisti Mats Ödahl, kitaristi Janne Hyöty ja hanuristi Bo Lund.

Schauman Hall Sessions – Ohjelma

 PE 30.04.2021 klo. 19.00:  Vappukonsertti Thomaksen ja Helénen kanssa

Tukikonsertti Nada Nord r.y:n eduksi

Schauman Hall Sessions alkaa ainutlaatuisella tunnin pitkäsellä konsertilla, jossa sielu voi lepää. Heléne Nyberg ja Thomas Enroth tarjoavat maagisen konsertin Schaumansalissa Nada Nord:in eduksi. Gunilla Luther-Linqvist osallistuu ja kertoo lyhyesti mihin rahoja käytetään. Heléne esittää mm. lauluja uudelta cd levyltänsä joka ilmestyi 2.4 ja Thomas esittää uuden sävellyksensä ”Om aftonen”.

SU 09.05.2021, klo. 19.00: Classic Sunday in Allegro

Schauman Hall Sessions jatkuu konsertilla Classic Sunday in Allegro. Näyttämöllä nähdään talon omat klassisen musiikin opiskelijat. Alttoviulisti Eija Laru, viulisti ja tenori Anssi Koskela, sembalisti Naoko Ichihashi, sopraano Johanna Palmiola, baritoni Robin Turunen, pianisti Juho Alakärppä, viulisti Susanna Haldén ja organisti Maarit Hosionaho esittävät vaihtelevan ohjelman mm. J.S. Bachin, Johann Gottlieb Janitschin, Giuseppe Verdin, W.A. Mozartin ja R. Vaughan Williamsin musiikkia.

 SU 16.5.2021 klo. 19.00: Rhythm of Allegro!

Schauman Hall Sessions päättyy Rhythm of Allegro-konserttiin. Konsertissa kuullaan Campus Allegron taide- ja kulttuurikoulutuksien opiskelijoiden ja opettajien säveltämää ja sovittamaa musiikkia. Näyttämöllä nähdään Wava-opiston, Yrkesakademin i Österbottenin ja Yrkeshögskolan Novian edustajia. Esitettävä musiikki on pienestä bassoduosta suuriin musikaalinumeroihin. Pietarsaaren Sinfoniettan ja Campus Allegron koulutusten tulevasta suuresta musikaalituotannosta ”Tjugo sekunder” saadaan esinäytös. Rhythm of Allegro! konsertti tarjoaa katsojalle ainutlaatuisen esikatselun tulevista artisteista, musiikkitrendeistä ja projekteista, kaikki pohjautuu luovassa Campus Allegrossa. Konsertin juontajina toimivat William Stocks ja Julia Hellén.

Näyttämöllä:

Cloudy Night Sky  – Jon Sundberg & Milton Holmqvist, basso
Vengeance  Natalie Snellman & Elvira Nyrönen, laulu, Jim Blomqvist & Hugo Sundblad, kitara, Nils Finnäs, basso, Ted Sandén, rummut, Elvira Nyrönen, keys
Natalie Snellman – laulu

Peak Indigo – William Stocks, saksofoni & sähköbasso, Kevin Vikström, rummut, basso, akustinen kitara & laulu, Linus Appel, keys, William Ahlskog, rummut
Elias Losinskij-Kovanko band – Elias Kovanko, laulu, Julia Andersson, piano, Emilia Lindblom, basso, Victor Nyblom, rummut, Sebastian Sundqvist, akustinen kitara, Martin Nybacka, sähkökitara, Annika Ruokolahti, backing vocals, Mikko Leppikangas, sello & Kim Salmi, viulu
Tjugo sekunder band – Matilda Ångerman & Filip Rosengren, laulu, Julia Andersson, piano, Alexander Hindsberg, kitara, David Urrutia, basso, Mikael Ahlholm, rummut