Arbis föreläsning: DÖDSHOT OCH GLITTER MED LINNÉA CLAESON

06 August 2019

Arbis föreläsning: DÖDSHOT OCH GLITTER MED LINNÉA CLAESON

ATTN! This event has already passed.

Arbis föreläsning: DÖDSHOT OCH GLITTER MED LINNÉA CLAESON

13.11.2019
18:30 – 20:00

Schauman Hall

27/15 euro €

Jakobstads Arbis, Visit web page

LECTURE IN SWEDISH

Linnéa Claeson är f.d. professionell handbollsspelare, kolumnist på Aftonbladet och en flitig förespråkare för rättvisa och hänsyn. Hon är känd för att vara grundare av instagramkontot Assholesonline där hon medvetandegör sexuella trakasserier och näthat, där har hon ca. 300 000 följare. Hon sprider även detta budskap i Aftonbladet och i sina föreläsningar.

Linnéa bemöter ofta kränkningar hon blir utsatt för med humor och hennes nätinlägg har spridits över hela Norden. I media skriver Linnéa mycket om feminism, civilkurage, jämställdhet, diskriminering, antirasism, hbtq-frågor, social utsatthet. Det är inom dessa områden hon föreläser.

Linnéa Claeson föreläsningar är inspirerande och ligger verkligen i tiden. Hon uppmanar ständigt till kamp mot trakasserier i alla dess former och får alltid åhörarna att tänka till kring sitt eget och omgivningens beteende.

– Det här handlar inte om mig. Det handlar om samhällsstrukturen, att nästan alla tjejer någon gång får känna på det här, oavsett om det är sexuella kränkningar, en äcklig kommentar eller att känna sig rädd för att åka buss eller gå hem själv på kvällarna. Vi har en lång väg kvar, men om alla vill bidra och blir medvetna om problemen kan vi skapa en större trygghet för alla i vårt samhälle, menar Linnéa.

Linnéa höll ett av de mest uppmärksammade och uppskattade sommarpraten i P1’s Sommar 2017. Hennes föreläsning är något som alltid berör, uppskattas och hon talar om ämnen som angår oss alla, i arbets- såväl som privatlivet. Linnea deltog också i Let´s dance i Sveriges TV4.

Biljettpris 27 euro. Personer under 18 år 15 euro.

Anmälningar till Jakobstads Arbis.