Arbisföreläsning: Att vara schysst är att vara smart – Micke Björklund

28 May 2020

Arbisföreläsning: Att vara schysst är att vara smart – Micke Björklund

ATTN! This event has already passed.

Arbisföreläsning: Att vara schysst är att vara smart – Micke Björklund

08.09.2020
18:30 – 20:00

Schauman Hall

25 euro (betalas på plats med sedlar eller kort). Under 16 år 10 euro. €Buy tickets now!

Jakobstads Arbis

A LECTURE IN SWEDISH

Två månader på en öde ö utan något annat än några människor som du inte känner.

Ingen mat och ingen säng. Ingen kontakt hem men däremot en dygnet runt närhet med okända som är lika hungriga som du själv. Lägg till hetta, intriger, tävling och pengar och du får ett socialt och psykologiskt experiment där allt kan hända.

Det är ett experiment som vi kanske läser om eller ser på tv men jag upplevde det på riktigt. Jag inte bara deltog i reality-serien Robinson, jag vann den också. Det innebar inte bara en personlig vinst mig för utan det var kanske också ett bevis på att man kanske inte alltid kommer längst för att man är snabb och högst för att man är stark. Det kan hända att man vinner mest på att vara schysst.

Ett fascinerande föredrag av Micke Björklund om vad brist på mat men ett överflöd på maktkamper kan göra med människan men också att uthållighet, trofasthet och viljan att knäcka kokosnötter åt hela gruppen kan göra en till en vinnare.

Två månader på Fiji men insikter för ett helt liv.

Vi bjuder på kaffe/te och tilltugg från kl 17.30.

Du får bekräftelse på bokade platser på SMS. Biljetten är inte fysisk, utan kommer som ett sms och betalas på plats med kontanter eller bankkort.

Du kan avboka din biljett ännu tre dagar innan Onsdags Eventet. Om du inte avbokar eller inte kommer på Eventet, så fakturerar vi dig hela beloppet.