CATHERINE JONES & ANNAMARI PÖLHÖ

12 January 2017

CATHERINE JONES & ANNAMARI PÖLHÖ

ATTN! This event has already passed.

CATHERINE JONES & ANNAMARI PÖLHÖ

11.02.2017
15:00 –

Malmska gården/Malmin talo

11,50/16,50 €Buy tickets now!

Jakobstads Sinfonietta/Pietarsaaren Sinfonietta

 

Lördagen den 11 februari 2017 kl. 15.00 får publiken njuta av barockmusikens allra finaste pärlor. Den internationellt erkända barockcellisten och toppmusikern Catherine Jones framför tillsammans med cembalistkonstnären Annamari Pölhö känslig, talande och virtuos italiensk musik.

Cellisten Catherine Jones härstammar från Australien men är bosatt i Italien. Hon har specialiserat sig på barockmusik. Till Jakobstad kommer hon för att hålla en mästarkurs som arrangeras av Yrkeshögskolan Novia. Jones har konserterat runt om i världen, både i form av solokonserter och tillsammans med kända barockensembler såsom Academy of Ancient Music och Amsterdam Baroque Orchestra. Hennes inspelning av cellovirtuoserna Luigi Boccherinis och Giovanni Battista Cirris musik för Sony (2014) fick strålande recensioner. Vid sidan om sitt aktiva konserterande ger hon regelbundet mästarkurser vid musikhögskolorna i Verona och Milano samt vid kungliga konservatoriet i Haag.

Annamari Pölhö är en av vårt lands mest kända cembalister. Vid sidan om sitt övriga arbete undersvisar Annamari vid Yrkeshögskolan Novia. Förutom det solistiska musicerandet fokuserade Annamari i sina doktorsstudier även på continuospel, och hon är tack vare sitt utvecklade, energiska och mångsidiga ackompanjemang en högt uppskattad kammarmusiker den inom äldre musikgenren.