EMMA ÄR HEMMA!

19 January 2018

EMMA ÄR HEMMA!

ATTN! This event has already passed.

EMMA ÄR HEMMA!

16.03.2018
19:00 – 20:30

Schauman Hall

15/20 +exp.avg./toim.maksu €Buy tickets now!

Velma Scen & Musik

Emma Klingenberg kommer till Jakobstad för en unik konsert där hon framför sånger hon förälskat sig i genom åren. Det blir en blandning av bl.a Kurt Weill, Stephen Sondheim, Matti Puurtinen, Lars Huldén, Edith Piaf, Leonard Bernstein och Astor Piazzolla.

Med sig har hon en orkester bestående av Ralf Nyqvist (Piano), Marcus Söderström (Bas), Gustav Nyström (Trombon), och Alexei Meidzof (violin)

Emma är just nu aktuell i den kritikerrosade rollen som Edith Piaf i föreställningen Piaf-jag ångrar ingenting som spelar för utsålda hus på Åbo Svenska Teater. En del minns henne troligtvis även i rollen som Maja i Stormskärs Maja som spelades på samma teater ett par år tidigare.

Hon är född och uppvuxen i Jakobstad. År 2005 utexaminerades hon från musikallinjen på Teaterhögskolan i Göteborg. Vi har sedan dess kunnat se henne i talpjäser, konserter, film, tv, och musikaler både i Sverige och i Finland.

Emma har även stor konserterfarenhet och har gjort solistframträdanden med bland andra Tenerife Symphony Orchestra, Åbo filharmoniker, Göteborgsmusiken,

Vantaan Viihdeorkesteri, och Borås symfonietta.

År 2010 tilldelades hon Erna Tauros stipendium och år 2003

erhöll hon Jenny Spennerts pris.

Biljettsläpp 22.1.2018