En kväll med Lill-Babs

10 December 2014

En kväll med Lill-Babs

ATTN! This event has already passed.

En kväll med Lill-Babs

20.02.2015
19:00 – 20:45

Schauman Hall

30/34 €Buy tickets now!

Oy Make My Moment Nordic Ab

Den legendariske och folkkäre artisten Lill-Babs kommer till Finland tillsammans med pianisten Benneth Fagerlund på en fyra dagar lång turné i en intim föreställning med det bästa ur hennes 60-åriga karriär. Barbro ”Lill-Babs” Svensson, även titulerad som ”En av Sveriges största stjärnor genom tiderna”, kommer med sina sånger och genom små historier och anekdoter att bjuda på minnen från scenens fram- och baksida, om människor hon mött och musik som berört.

Lill-Babs karriär startade när hon som 15-åring medverkade i radioprogrammet Morgonkvisten som sändes från Sundsvall. Orkesterledaren Simon Brehm som då sökte en sångerska till sin orkester imponerades av Barbro Svensson från Järvsö och engagerade den blivande Lill-Babs som vokalist. Hon debuterade i de stora sammanhangen på Bal Palais i Stockholm januari 1954, endast 16 år gammal, resten är historia, -en historia som nu kommer att berättas från en scen nära dig!

I föreställningen får publiken höra hur Lill-Babs lärde The Beatles att dansa, hur det var att jobba med Sammy Davis Jr och om det konstnärliga mötet med Lars Forssell, för att bara nämna några saker. Det blir en föreställning fylld av musik, prat och många återblickar från de 60 år som hon stått på scenen.

Lill-Babs är en stor Finlandsvän och har besökt Finland många gånger, även med ”Tre tjejer” (Lill-Babs, Siv Malmqvist och Ann-Louise Hansson).

Biljetter 34 € i salen och 30 € på läktaren.