Föreläsning – Omgiven av psykopater

17 August 2018

Föreläsning – Omgiven av psykopater

ATTN! This event has already passed.

Föreläsning – Omgiven av psykopater

26.09.2018
18:30 – 20:15

Schauman Hall

Free entry

Jakobstads Arbis, Visit web page

Vi följer upp succéföreläsningen “Omgiven av idioter” med denna nya föreläsning med Thomas Erikson.

Har du någon gång stött på en person som är karismatisk, charmig och hjälpsam? Som alltid har en komplimang i beredskap och som alltid får dig att må bra? Du tror på det du får höra, även när det låter falskt, eftersom det känns så bra. Ett litet tag. Sedan hände någonting.

Känner du igen dig, så har du förmodligen råkat ut för en manipulatör. Det finns de som använder sig av dina svagheter för att kunna utnyttja dig så mycket det bara går. Och vissa personer vet precis hur man utnyttjar dina svagaste sidor.

Under föreläsningen förklarar Thomas Erikson hur du utifrån den psykologiska DISA-modellen (röd, gul, grön och blå) kan göra för att upptäcka faran i tid – och bli medveten om hur just din personlighetstyp kan utnyttjas av någon med en dold agenda.

Ur föreläsningen

• Varför låter vi oss manipuleras?
• Skillnaden på manipulation och psykopatiska drag.
• Hur känner man igen en psykopat?
• Hur vanliga är de? Behöver vi vara oroliga?
• Hur skyddar du dig mot att bli manipulerad?

Eriksson har skrivit böckerna ”Omgiven av idioter” och “Omgiven av psykopater” som båda sålts i flera 100.000 ex enbart i Sverige och översatts till tiotals andra språk.

Vi bjuder på kaffe/te och tilltugg från kl 17.30. Biljetten är inte fysisk, utan kommer som ett sms och betalas på plats.

Anmälan på arrangörens hemsida.