HumorHuset presenterar – Magnus Betnér (swe), Anders Helenius och Janne Grönroos

11 August 2015

HumorHuset presenterar – Magnus Betnér (swe), Anders Helenius och Janne Grönroos

ATTN! This event has already passed.

HumorHuset presenterar – Magnus Betnér (swe), Anders Helenius och Janne Grönroos

26.09.2015
18:00 – 20:00

Schauman Hall

26/29 €Buy tickets now!

Eventland

HumorHuset är Svenskfinlands nya humorklubb som drar ut på världspremiärturné i höst och besöker Schaumansalen i Jakobstad.

HumorHuset presenterar stolt en av Sveriges största och mest populära komiker – Magnus Betnér. Samma kväll får vi i Schaumansalen även se Radio X3M:s roligaste programledare Janne Grönroos, men även ett av Svenskfinlands största namn inom ståupp komik – Anders Helenius.

Efter fyra stora solo shower, flertal TV-program och en rad utmärkelser och priser är Magnus Betnér, efter avslutandet av succéshowen ”En skam för Sverige”, återigen Sverigeaktuell med sin ”Work in progress”-turné i höst. Work in progress är en känd företeelse i England och går ut på att komikern skriver nytt material under flera kvällar för att sedan jobba fram nästa nya arenashow under turnén. Således lever och utformas materialet under turnén. Innan denna Sverigeturné ger Magnus Betnér en exklusiv Finlandsturné med enbart nyskrivet material. Med andra ord kommer Magnus Betnérs uppträdande i Schaumansalen den 26.9.2015 att bli en unik kväll med skräddarsytt material.

Läs mera om Magnus här: www.magnusbetner.com

Anders Helenius är utan tvekan en av Finlands roligaste komiker. Han är en 34-årig fyrabarnspappa med skarpa ögon. Med dessa observerar han sitt eget liv och det samhälle som omsluter det. Observationerna svarvas om till en stand up som är fyndigt tillskruvad och som stundvis skickar iväg en välriktad spark mot de skrev som det förtjänar.

Förutom stand up jobbar Anders också som manusförfattare för det kritikerrosade nyhetssatirprogrammet Noin Viikon uutiset på YLE2. Och har frekvent hörts som radioröst i Radio Vega och väckt sommarpigga finlandssvenskar i programmet Nyrostat som gick på Radio Extrem.

All utomscensverksamhet åsidosatt ligger Anders hjärta i stand up och han levererar den från samma ställe.

Janne Grönroos är radioprataren och komikern som väcker Svenskfinland varje morgon i Radio X3m:s morgonprogram, Succémorgon. Förutom radion är han en bekant syn på scener runtomkring i landet.

Han har gjort stand up och agerat konferencier på allt från landets största musikfestivaler, idrottsevenemang och galor till otaliga företagstillställningar.