Kimmo Pohjonen & Eric Echampard

18 December 2014

Kimmo Pohjonen & Eric Echampard

ATTN! This event has already passed.

Kimmo Pohjonen & Eric Echampard

03.02.2015
19:00

Schauman Hall

15/20 €Buy tickets now!

Jakobstads Konsertsal Ab

Kimmo Pohjonen ja ranskalaisrumpali Eric Echampard talvikiertueella Suomessa

Pitkän yhteistyönsä myötä tiiviiksi yksiköksi hioutunut duo luottaa improvisaation voimaan ja luo musiikkinsa konserttitilanteessa. Kahdeksan esiintymisen Vapaat äänet –kiertue alkaa Jyväskylästä 27. tammikuuta  ja päättyy Espoon Sellosaliin 4.2.

Kotimaisen kokeellisen musiikin voimahahmoihin lukeutuva haitaristi Kimmo Pohjonen ja ylistetty ranskalaisrumpali Eric Echampard palaavat yhdessä esiintymislavoille. Yhtenäinen duo on hionut ilmaisuaan jo vuodesta 2000 ja kerännyt aiemmilla kiertueillaan ylistäviä arvioita. Kahdeksan esiintymisen Vapaat äänet –kiertue käynnistyy Jyväskylän Lutakossa 27. tammikuuta. Ainoa konsertti pääkaupunkiseudulla kuullaan Espoon Sellosalissa keskiviikkona 4. helmikuuta.

Pohjosen ja Echampardin yhteisessä ilmaisussa keskeisessä roolissa on intensiivisyys ja hetkessä syntyvien musiikillisten oivallusten seuraaminen. Rajoja rikkovana virtuoosina tunnetun Pohjosen shamanistinen soitto-ote ja Echampardin hyönteismäisen terävä rumputyöskentely luovat musiikillisen yksikön, joka liikkuu täysin omissa sfääreissään. Pohjonen–Echampard-duoa on kuultu levytetyssä muodossa vuonna 2005 julkaistulla albumilla Uumen.

Kimmo Pohjonen (s. 1964) on mamme arvostetuimpiin ja omaleimaisimpiin taiteilijoihin lukeutuva harmonikkavirtuoosi ja säveltäjä. Pohjonen tunnetaan lukuisista instrumenttinsa rajoja rikkovista esityskonsepteista ja projekteista. Kansainvälisesti arvostettu ja useita tunnustuksia saanut Pohjonen on mm. palkittu vuonna 2012 Pro Finlandia -mitalilla sekä Suomen Estetiikan Seuran jakamalla Vuoden esteettinen teko -palkinnolla konsertistaan romanikatusoittajien kanssa. Hän on julkaissut sooloartistina tähän mennessä yhteensä 10 levytystä ja säveltänyt elokuvamusiikkia. Pohjosesta kertova dokumenttielokuva Soundbreaker (2012) on esitetty yli kolmekymmenessä maissa.

Eric Echampard (s. 1970) on ranskalainen rumpali, joka on viimeisen viidentoista vuoden aikana luonut vahvasti uraansa jazzpiireissä ympäri Eurooppaa. Hänen tärkeimpiin yhteistyökumppaneihinsa kuuluvat kitaristi Marc Ducret ja pianisti Andy Emler, joiden lisäksi Echampardia on kuultu lukuisten eurooppalaisen jazzin jättiläisten rinnalla. Hän on tammikuussa 2014 aloittanut kitaristi Olivier Benoît’n johtaman Ranskan kansallisen Jazzorkesterin jäsenenä.

 ti 3.2. Pietarsaari, Schaumansali klo 19 / avoin harjoitus-taiteilijatapaaminen klo 16


Kimmo Pohjonen
 harmonikka, ääni
Eric Echampard rummut

Surround-äänimiksaus: Heikki Iso-Ahola
Kiertuemanageri: Charles Gil