Pohjolan kaiho

19 joulukuu 2019

Pohjolan kaiho


HUOM! Tapahtuman päivämäärä on jo vanhentunut.

Pohjolan kaiho

09.02.2020
15:00 – 16:30

Schaumansali

Ilmainen pääsy

Jakobstads Kulturbyrå / Pietarsaaren Kulttuuritoimisto

Hyvä yleisö! Lämpimästi tervetuloa konserttiimme!
Hyvät ideat syntyvät yleensä luovalla kahvitauolla, niinpä idea tähänkin konserttiin syntyi juuri kahvihuoneessa.

Meitä molempia yhdistää rakkaus hyvään musiikkiin ja taiteisiin yhtälailla kuin rakkaus luontoon, saaristoon ja mökkeilyynkin – huumoriakaan unohtamatta, nauramme paljon! Pohjola ja sen luonnon kauneus on toiminut innoituksena konserttiohjelman suunnittelussa. Olemme valinneet illan ohjelmaan niin meille vanhoja tuttuja helmiä kuin uusia tuttavuuksiakin.

Toivomme että viihdytte kanssamme matkalla läpi kauniin Pohjolan maiseman, tunnelman ja tarinan.

Tanja Kauppinen-Savijoki (sopraano) ja Kaj Ekman (piano).

Tanja Kauppinen-Savijoki, sopraano

Tanja Kauppinen-Savijoki on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius- Akatemian solistiselta, oopperakoulutuksen osastolta. Kauppinen-Savijoki on suorittanut jatko- opintoja Berliinissä, Aachenissa ja Lontoossa. Hän on osallistunut Timo Mustakallio laulukilpailuun (tunnustuspalkinto), Lappeenrannan laulukilpailuihin (välierät) sekä Mirjam Helin laulukilpailuun (3. sija). Tanja Kauppinen-Savijoki on tehnyt useita oopperarooleja niin Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Tukholman Oopperassa kuin Lahden ja Porin oopperoissakin. Hän on laulanut monien suomalaisten orkestereiden kuten RSO, HKO, Avanti ry., Tapiola Sinfoniettan solistina. Hän on laulanut resitaaleja mm. pianisti .Ilmo Rannan, Collin Hansenin, Hans-Otto Ehrsrömin sekä Kaj Ekmanin kanssa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (Lontoo, Jerusalem, Oslo, Torshavn, Tukholma, Reykjavik).

Kaj Ekmanin kanssa yhteistyö on jatkunut jo vuosia ja he ovat pitäneet yhdessä myös mestarikursseja. Tanja Kauppinen-Savijoki on oopperaseurue Taite ry:n perustajajäsen ja toimi lähes 20v sen puheenjohtajana. Hän on ollut mukana monessa Taitteen produktioissa. Oopperat Ulysse, N-Naisen rakkautta ja elämää, Mara ja Katti, Die Rautawaara , Wunderbar ja Neijonnälkä ovat olleet rakkaita produktioita. Kuten myös Abbedissan rooli Sound of Musicissa kesällä 2016 Raaseporin kesäteatterissa.

Tanja Kauppinen-Savijoki toimii tällä hetkellä laulun lehtorina Musikinstitutet Kungsvägenissa.

 

Kaj Ekman, piano

Kaj Ekman aloitti opintonsa Turun Konservatoriossa Eeva-Liisa Helinin ja Marketta Valveen johdolla, valmistuen sittemmin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta opettajanaan Jussi Siirala. Kaj Ekman on nauhoittanut Suomen Yleisradiolle, esiintynyt omin pianoresitaalein, levyttänyt, pitänyt mestarikursseja, säestänyt kilpailuissa ja konsertoinut laulajien kanssa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Saksassa, Eestissä ja Venäjällä.

Kaj Ekman on tehnyt yhteistyötä useiden lupaavien suomalaisten nuorten laulajien, kuten myös Suomen Kansallisoopperan ja Tukholman Kuninkaallisen Oopperan eturivin laulajien kanssa. Yhdessä sopraano Tanja Kauppinen-Savijoen kanssa on vuosien saatossa kertynyt paljon moninaista yhteistyötä ja lukuisia esiintymisiä konserttilavoilla eri puolilla Suomea.

Tällä hetkellä Kaj Ekman toimii tuntiopettajana Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla sekä pianonsoiton ja säestyksen lehtorina Espoossa, Musikinstitutet Kungsvägenissä.