Livelähetys Schaumansalissa – Tannhäuser

19 toukokuu 2015

Livelähetys Schaumansalissa – Tannhäuser


HUOM! Tapahtuman päivämäärä on jo vanhentunut.

Livelähetys Schaumansalissa – Tannhäuser

31.10.2015
18:00 – 22:30

Schaumansali

22/28 €Osta lippu heti!

Tapahtuman Kotisivu

Jakobstads Konsertsal Ab

Tannhäuser (tai Tannhäuser und der Sängerkrieg auf Wartburg, eli Tannhäuser ja Wartburgin laulukilpailu) on Richard Wagnerin kirjoittama ja säveltämä romanttinen ooppera. Se perustuu keskiaikaiseen Tannhäuserin legendaan. Oopperan ensiesitys oli Dresdenissä vuonna 1845.

Richard Wagnerin kolminäytöksisen ooppera Tannhäuser kertoo ritari ja minnelaulaja Tannhäuserista, joka on ollut pitkään Venusbergissä jumalatar Venuksen rakastajana. Hän haluaa kuitenkin lähteä Venuksen luota pois, mutta Venus ei halua luopua hänestä. Kyllästynyt ja epätoivoinen Tannhäuser vetoaa Marian pelatukseen, jolloin Venus katoaa.

Yksinäinen Tannhäuser kohtaa minnelaulajien joukon ja nämä pyytävät tätä liittymään joukkoonsa. He ovat matkalla Wartburgin linnassa pidettäviin laulukilpailuihin, jonne Tannhäuseria ikävöivä Elisabeth on kuulemma tulossa. Linnassa minnelaulajat laulavat rakkaudesta, mutta Tannhäuser laulaa Venusta ylistävän laulun. Paikalla olevat ymmärtävät hänen olleen Venusbergissa ja uhkaavat surmata hänet. Elisabeth estää heidän aikeensa. Loppu onkin anteeksiannon etsimistä, epätoivoa ja anteeksiantoa

Rooleissa: Johan Botha (Tannhäuser), Eva-Maria Westbroek (Elisabeth), Michelle DeYoung (Venus), Peter Mattei (Wolfram), Günther Groissböck (Landgraf Hermann)

Kapellimestari: James Levine
Ohjaus:
Otto Schenk
Lavastus:
Günther SchneiderSiemssen
Puvut:
Patricia Zipprodt
Valosuunnittelu:
Gil Wechsler
Koreografia
: Norbert Vesak

Ruotsinkielinen tekstitys
Arvioitu pituus:
4 tim 30 min

Liput myynnissä  25.5.2015 alkaen