JEPPIS FOLK FEST

22 October 2021

JEPPIS FOLK FEST

ATTN! This event has already passed.

JEPPIS FOLK FEST

20.11.2021
19:00 – 00:00

Schauman Hall

22-29,50 € €Buy tickets now!

Ampper Productions

Jeppis Folk Fest kör igång med lokala och internationella artister inom folk- och världsmusiken!
Det blir en varierande utbud av traditionella toner, dans, nytänkande och progressivt samt internationella stjärnor.19:00 La Riippa Group goes Global Music MatchPaus – Johanna Lönngren och Rie i Aulan

20:00 Tallari och Jonas Simonson

Dans till Tallaris toner i aulan efter konserten.

La Riippa Group börjar kvällen med en tillbakablick på sommaren och deras medverkande i det internationella samarbetet Global Music Match. Även gästande artister medverkar digitalt.
Från Finlands västkust härstammar bandet La Riippa Group som har sina rötter djupt i det traditionella österbottniska musicerandet, men reser långt och brett i sin musikaliska tolkning. Bandet består av fem medlemmar och i soundet knarrar krogscenen, tangorytmerna knäpper till och den nordiska jazzen porlar.Under pausen spelar Rie i Aulan.
Folkmusikgruppen Johanna Lönngren & Rie spelar finlandssvensk folkmusik. Gruppens repertoar består av både traditionella låtar och Johanna Lönngrens egna kompositioner. Ries arrangemang av låtarna är lekfulla och ger låtarna nya moderna tongångar. Det är viktigt för gruppen att låtarna är dansanta och den som lyssnar kan under spelningens gång ta sig en svängom.Efter Pausen spelar Tallari med gästartisten Jonas Simonson i Schaumansalen.
Folkmusikgruppen Tallari som är verksam i Kaustby har flöjtisten Jonas Simonsson, från det rikssvenska bandet Groupa, som gästartist. Jonas Simonsson är en av de mest uppskattade rikssvenska folkmusikerna, kompositörerna och lärarna inom folk- och världsmusiken.

Kvällen fortsätter ännu efteråt med dans i aulan till tonerna av Tallari.

Arangör för kvällen är Ampper Productions, Mellersta Österbottens folkdansdistrikt, och Johanna Lönngren. Kvällen ordnas med stöd av staden Jakobstad, Svenska kulturfonden, Mellersta Österbottens folkdansdistrikt samt Musiikin edistämiskeskus.