JEPPIS FOLK FEST

22 lokakuu 2021

JEPPIS FOLK FEST


HUOM! Tapahtuman päivämäärä on jo vanhentunut.

JEPPIS FOLK FEST

20.11.2021
19:00 – 00:00

Schaumansali

22-29,50 € €Osta lippu heti!

Ampper Productions

Nyt Pietarsaareen perustetaan uusi festivaal: Jeppis Folk Fest!

Lauantaina 20.11 saamme kokea sekä paikallisten- että kansainvälisten kansan- ja maailmanmusiikin artistien musisointia!

Luvassa on monipuolinen kattaus perinteisiä sävyjä ja tanssia, progressiivisia tunnelmia ja kansainvälisiä tähtä!

 

19:00 La Riippa Group goes Global Music Match

Väliajalla – Johanna Lönngren & Rie aulassa

20:00 Tallari vierailevan artistin Jonas Simonsonin kanssa

Ilta jatkuu tanssien Tallarin tahtiin

 

Suomen länsirannikolta on peräisin bändi La Riippa Group, jonka juuret ovat syvällä Pohjanmaan maaperässä, mutta matkustavat musiikillisesti kauas. La Riippa Group aloittaa illan esittämällä musiikkia ja muistoja kansainvälisestä projektista GLOBAL MUSIC MATCHistä jossa he saivat olla mukana edustamassa Suomea.

Saamme myös nauttia uusien ystäviemme musiikista digitaalisen yhteyden kautta.

Bändijohtajalla ja laulaja Riippalla on tunnistettava ääni, joka edustaa tulista draamaa. Bändi koostuu viidestä jäsenestä, ja heidän soundissaan narisee kapakan lava, kopisee tangon poljento ja solisee pohjoismainen jazz. Lennokkaat sovitukset kannattelevat kepeästi lauletut tarinat, niin englanniksi kuin Alavetelinmurteellakin. Alavetelin pienessä kylässä Länsirannikolla puhutaan sellaista murretta, joka säilyttää vanhan ruotsin vivahteita ja kulkuja.

Väliajalla Rie jatkaa illan musisoinnin aulassa.

Kansanmusiikkiyhtye Johanna Lönngren & Rie

Rie on yhtye, joka soittaa suomenruotsalaista kansanmusiikkia. Rien ohjelmistoon kuuluu sekä traditionaalisia, että uusia Johanna Lönngrenin säveltämiä kappaleita. Rien sovitukset ovat

leikkimielisiä ja antavat vanhoille melodioille uusia sfäärejä. Yhtyeelle on tärkeää, että musiikki on tanssittavaa, että sitä kuunnellessaan voi ottaa pari tanssiaskelta.

Riessä soittaa Johanna Lönngren, viulu, Martin Nybacka, kitara, Egon Veevo, kontrabasso ja mukana on myös Valter Söderbacka soittamassa lyömäsoittimia

Väliajan jälkeen Tallari jatkaa Schaumansalissa yhdessä  vierailevan Jonas Simonsonin kanssa.

Kaustisella vaikuttava kansanmusiikkiyhtye Tallari saa ensi kertaa vieraakseen Jonas Simonsonin. Simonson on yksi arvostetuimmista ruotsalaisista muusikoista, säveltäjistä ja opettajista kansan -ja maailmanmusiikin kentällä. Hänen instrumenttejaan ovat huilu ja erilaiset kansanomaiset puhaltimet.

Jonas Simonson tunnetaan sooloprojektiensa ohella yhtyeistä kuten Groupa, Zephyr ja Wind on Wind.

Tallarissa soittavat Katri Haukilahti, Arto Järvelä, Esko Järvelä ja Sampo Korva.