Joulu Shakespearen kanssa

05 syyskuu 2023

Joulu Shakespearen kanssa


HUOM! Tapahtuman päivämäärä on jo vanhentunut.

Joulu Shakespearen kanssa

10.12.2023
15:00

Schaumansali

10/20 €Osta lippu heti!

Jakobstads Sinfonietta Yrkeshögskolan Novia, Kotisivuun

Näyttämömusiikkia 1600-luvun Englannista

Novian barokkimusiikkikoulutus tekee fantastisen retken Kesäyön unelmiin ja Talvisiin tarinoihin muusikko–näyttelijä Elina Mustosen johdolla. Ohjelmassa on kohtauksia Shakespearen maailmasta sekä Henry Purcellin ja muiden 1600-luvun englantilaisten säveltäjien musiikkia – jouluisia sävelmiä unohtamatta!

Barock Ostrobothnia barokkiorkesteri
Elina Mustonen, taiteellinen johtaja


Elina Mustonen

Elina Mustonen on tehnyt pitkän ja näyttävän uran. Hiljattain päättyneen viisivuotisen taiteilijaprofessuurin aikana hän on keskittynyt erityisesti poikkitaiteellisiin sooloesityksiin, joissa hän yhdistää roolinsa muusikkona ja näyttelijänä.

Mm. Broadwaylla ja Britanniassa nähty Her Infinite Variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin on kiertänyt laajalti Suomessa ja ulkomailla niin englanniksi kuin suomeksikin. Myös JOUEZ! – Molièren matkassa sekä Eero Hämeenniemen Laura Maddalena ovat olleet niin yleisö- kuin arvostelumenestyksiä.

Elina Mustonen on suorittanut cembalonsoiton diplomitutkinnon Amsterdamin Sweelinck-konservatoriossa Ton Koopmanin johdolla ja valmistunut musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2006. Näyttelijäntyötä hän on opiskellut mm. maineikkaassa Royal Academy of Dramatic Art -korkeakoulussa (RADA) Lontoossa.

Mustonen on esiintynyt ja levyttänyt laajalti ympäri Eurooppaa ja Yhdysvalloissa. Hän on esiintynyt myös lyhytelokuvissa sekä tv-tuotannoissa. Keväällä 2020 Mustosen Hamlet-monologi valittiin yli 500 joukosta osaksi  Globe -teatterin ja The Guardian -lehden Shakespeare Solos -projektia.

Taideyliopisto valitsi Mustosen Vuoden alumniksi 2019.