Jul med Shakespeare

05 September 2023

Jul med Shakespeare

ATTN! This event has already passed.

Jul med Shakespeare

10.12.2023
15:00

Schauman Hall

10/20 €Buy tickets now!

Jakobstads Sinfonietta Yrkeshögskolan Novia, Visit web page

Scenmusik ur 1600-talets England

Yrkeshögskolan Novias barockmusikutbildning gör en fantastisk resa till Midsommarnattsdröm och Vintersaga under ledning av musiker-skådespelerskan Elina Mustonen. Programmet bjuder på scener ur Shakespeares värld och musik av Henry Purcell samt andra engelska 1600-talskompositörer – utan att glömma jullåtarna!

Barock Ostrobothnia barockorkester
Elina Mustonen, konstnärlig ledare


Elina Mustonen

Elina Mustonen har haft en lång och spektakulär karriär. Under sin nyligen avslutade konstnärsprofessur har hon fokuserat särskilt på genreöverskridande soloframträdanden i vilka hon kombinerat sina roller som musiker och skådespelare.

Her Infinite Variety – Shakespeares kvinnor i ord och ton, som bland annat setts på Broadway och i Storbritannien, har gjort omfattande turnéer i Finland och utomlands både på finska och engelska. Även JOUEZ! – På Moliéres resa samt Eero Hämeenniemis Laura Maddalena har varit framgångar hos både publik och kritiker.

Elina Mustonen har avlagt diplom i cembalospel vid Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam under ledning av Ton Koopman och tog doktorsexamen i musik från Sibelius-Akademin 2006. Hon har studerat skådespeleri vid bl.a. den prestigefyllda Royal Academy of Dramatic Art (RADA) i London.

Mustonen har uppträtt och gjort inspelningar i stor utsträckning runt om i Europa och USA. Hon har även medverkat i kortfilmer och TV-produktioner. Våren 2020 valdes Mustonens Hamlet-monolog bland över 500 andra som en del av Globe Theatres och The Guardians Shakespeare Solos-projekt.

Konstuniversitetet utsåg 2019 Mustonen till Årets alumn.