News & blog

25 tammikuu 2016

PIETARSAAREN KONSERTTISARJA KEVÄT 2016

 29.1 | Kamuskvartetti | 19.00 (20/15€)

Kamus perustettiin vuonna 2002 neljän Sibelius-Akatemian opiskelijan toimesta ja opinnot aloitettiin Risto Fredrikssonin johdolla. Vuosina 2004 ja 2005 Kamus opiskeli Hugh Maguiren johdolla Aldeburghissa Britten-Pears Programin residenssikvartettina. Vuonna 2004 kvartetti saavutti Kuhmon kamarimusiikkikilpailun kolmannen palkinnon ja palkinnon parhaasta tilausteoksen esityksestä, saaden tilaisuuden ottaa osaa Euroopan kamarimusiikkiakatemian toimintaan. Vuodesta 2006 kvartetti on opiskellut ECMA:n varsinaisena jäsenenä. Kamus on esiintynyt laajalti Suomessa niin omin konsertein kuin lukuisilla festivaaleillakin. Muualla Euroopassa konsertteja on ollut mm. Lontoossa, Pariisissa, Wienissä, Brysselissä ja Dublinissa. Lisäksi kvartetti on tehnyt useita radionauhoituksia YLE:lle ja kantaesittänyt useita suomalaisten nykysäveltäjien teoksia.

Järj: Pietarsaaren Sinfonietta & Jakobstads Konsertsal

Yhteistyössä: Kaustisen Kamarimusiikkiviikko

 

10.2 | Martin Kollerup Sørensen Trio | 19.00 (20/15€)

Martin Kollerup Sørensen Trio on ruotsalais-tanskalainen trio. Musiikki joka on pääosin Martin Kollerup Sørensenin kirjoittama hakee inspiraatiotaan eri säveltäjiltä monista eri musiikkityyleistä ja kuulemme post-bebopia, funkia, skandinaavista jazzia ja poppia. Kappaleissa kuuluu laaja ilmaisullinen spektri, groovista pehmeisiin ja tunteellisiin balladeihin. Trion soundi on kaunis sekoitus klassista jazzpianotrioa ja fusion-soundia. Triossa soittavat Anders Persson, piano, Thomas Sejthen, basso ja Martin Kollerup Sørensen, rummut.

Järj. Yrkeshögskolan Novia

 

18.2 | Ett jäkla drag! | 19.00 (25€)

Janne Åström & Bengan Janson (SWE)

Nyt on harvinaisen vahvan ääneen ja haitarivirtuoosin aika astua lavalle! Janne Åström (tuttu esiintyjä Tukholman Hamburger pörssistä) ja Bengan Janson (tuttu monista TV-ohjelmista) Ruotsista tarjoavat yleisölle rokkia, poppia ja lauluja menneisyydestä ja nykypäivästä. He tulkitsevat Bellmania, Taubea, Vreeswijkia ja Edwallia, totisesti ja huumorilla.

Järj. Kokkolan Talviharmonikka & Jakobstads Konsertsal

 

19.3 | An evening of world tango | 19:00 (28/25€)

Lauantaina 19.3.2016 Pietarsaaren Sinfonietta, Jakob Big Band ja Yrkeshögskolan Novia järjestävät tangokonsertin yhdessä kitaristi Richard Smithin (Yhdysvallat) ja pianisti Tico Pierhagenin (Alankomaat) kanssa. Musiikki on sävelletty jousille, big bandille ja komppibändille. Konserttiin osallistuu myös tanssija Marko Keränen (tuttu m.m. Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta).

Järj. Jakobstads/Pietarsaaren Sinfonietta, Jakob Big Band & Novia

 

22.3 | RAJATON | 19.00 (32/28€)

Rajaton on nimensä mukainen kokoonpano sekä musiikillisen taustansa että ohjelmistonsa puolesta. Kuusijäseninen a cappella-lauluyhtye on esiintynyt ympäri maailmaa niin konserttisaleissa, jazzfestivaaleilla kuin kirkoissakin ja laulanut kaikkea hengellisestä musiikista jazziin ja poppiin. On vaikea kuvitella yleisöä, jolle Rajaton ei voisi laulaa, tai musiikkityyliä, jota se ei voisi tehdä omakseen.

Laulajat: Essi Wuorela, Virpi Moskari, Soila Sariola,Hannu Lepola, Ahti Paunu, Jussi Chydenius.

Järj. Jakobstads Konsertsal

 

8.4 | Pietarsaaren Sinfonietta tapaa Wegelius Kamarijouset | 19.00 (20/15€)

Pietarsaaren Sinfonietta tapaa Wegelius Kamarjouset kahdessa konsertissa kevään aikana, Schaumansalissa 8.4. ja Helsingin G18’ssa 10.4. Konserteissa esitetään jousimusikkiia: W.A. Mozartin Divertimento, E. Elgarin Serenade, N.W. Gade Oktetto ja G. Enescun Oktetto. Konserttia johtaa Annemarie Åström joka toimii Wegelius Kamarijousten taiteellisena johtajana.

Järj. Pietarsaaren Sinfonietta & Wegelius Kammarstråkar

 

22.4 | Raoul Björkenheim eCsTaSy | 19.00 (20/15€)

  ”Rajoittamattoman jazzin ja rockin rajamailla risteilevä eCsTaSy ei ole ekstaattista Björkenheimia pienellä vaan isolla Eellä, ja se on noin kahdenkymmenen levyn jälkeen erinomainen merkki.”

Harri Uusitorppa, Helsingin sanomat

Kitaristivelho Raoul Björkenheimin vuonna 2010 perustama kvartetti yhdistää maailmanmusiikin, rockin ja jazzin rytmejä värikkääseen sointimaailmaan. Ecstasy koostuu kahden sukupolven kiinnostavimmista muusikoista, joiden vuosien varrella hioutunut vuoropuhelu synnyttää vapaana virtaavien sävellysten ohella häikäiseviä improvisaatioita ja tempaa yleisön mukaansa energiallaan ja välittömällä esiintymisellään.

”Out Of The Blue” on Ecstasyn toinen albumi, joka New Yorkilainen Cuneiform Records on julkaissut syksyllä 2015.

Raoul Björkenheim, kitara, sävellykset, Pauli Lyytinen, soprano- ja tenorisaksofoni,

Jori Huhtala, kontrabasso, Markku Ounaskari,  rummut

Järj. Jakobstads Konsertsal

 

20-22.5| SHOWCASE X 3 | 19.00 (1 esitys 10€ / /3 esitystä 20€)

Novian 3-vuoden kehitysprojektin ensimmäinen vuosi: UUSI musiikkiteatteri huipentuu Showcase-festivaaliin 20-22.5. Viikonlopun aikana esitetään kolme showcase-esitystä. Esitykset ovat työstäneet projektin osallistujat yhdessä ammattilaistuotantoryhmien kanssa. Projektin tavoite on haastaa Suomalaista musiikkiteatteri-genreä ja kehittää kestäviä prosesseja uuden musiikkiteatterin tuottamiseen. Yhdessä asiantuntijoiden kanssa projektiin on valittu 6 nuorta lupaavaa säveltäjää ja dramaturgia jotka saavat mahdollisuuden toteuttaa ideoitaan ja kehittää uusia musiikkiteatteriesityksiä. Showcase-festivaalin aikana yleisö saa kokea kolme eri esitystä ja antaa palautetta miten esitykset kannattaa kehittää valmiiksi tuotannoiksi. Projektin omistaa ammattikorkeakoulu Novian tutkimus- ja kehitysyksikkö. Projektia rahoittaa Svenska Kulturfonden (Specialprogrammet för teaterkon

Järj. Projekt Ny Musikteater / Yrkeshögskolan Novia

 

 konsertserien_vt2016_liggande