ÅRETS STORA JULKONSERT 2014

03 oktober 2014

ÅRETS STORA JULKONSERT 2014

OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

ÅRETS STORA JULKONSERT 2014

06.12.2014
15:00

Schaumansalen

25 €Köp biljett nu!

Termmusik , Besök hemsida

Årets stora julkonsert är tillbaka – större och mera nordisk än någonsin tidigare. För fjärde året i rad turnerar Thomas Enroths Orkester Svenskfinland kring med stjärnsolister och bjuder på både gammal och ny julmusik – allt från psalmer till visor, pop och schlager.

Årets artister:
Christina Lindberg (Swe) – Svenska sångerskan Christina Lindberg är kanske mest känd för duetten ”De sista ljuva åren” tillsammans med Olle Jönsson från Lasse Stefanz. Eftr den hiten har hon turnerat Sverige runt och sjungit country. Musiken har tagit henne så långt som till Nashville i USA. Hon har även ägnat sig åt teater och författarskap.

Erik-André Hvidsten (Nor) – Norska musikal- och operastjärnan Erik-André Hvidsten, född och uppvuxen i Norge, utbildad i Göteborg och gift med en finlandssvenska har gjort flera av sina största rollen på den finlandssvenska musikalscenen.

Thomas Lundin – Finlandssvenska sångaren, scenartisten och programledaren Thomas Lundin är aktuell med sin första julskiva. Det är han första hela album trots att han firar 25 år som artist. Han kommer att bjuda på godbitar från skivan ”Julnostalgi”

Heléne Nyberg – För fjärde året i rad medverkar Heléne Nyberg i Årets stora julkonsert. Heléne blev världskänd i hela Finland då hon låg på Vega listan i två år med låten ”Till en fader”, skriven av Lasse Berghagen och Thomas Enroth. I fjol gav Heléne ut sin första julskiva. Det kommer att bjudas på låtar från den.