ÅST on tour: THE LAST 5 YEARS

31 oktober 2014

ÅST on tour: THE LAST 5 YEARS

OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

ÅST on tour: THE LAST 5 YEARS

15.11.2014
18:30 – 20:00

Schaumansalen

15/25/34/36 €Köp biljett nu!

ÅST , Besök hemsida

The Last 5 Years är en emotionell betraktelse av ett femårigt äktenskap. Föreställningen handlar om Cathys och Jamies förhållande; från deras första möte till giftermål och slutligen separation. Pjäsen berättar om lyckan i en nära relation, om kampen för att få det att fungera, om karriärer som påverkar kärleken, och om förhållanden som brister.

I ÅSTs version av The Last 5 Years möts Jamie och Cathy femton år efter att deras kärleksförhållande tagit slut. De möts nästan som i en rättegång för att gå igenom sitt förhållande igen. För att rannsaka sig själva och sitt beteende, för att njuta av vissa stunder de haft tillsammans och för att förfasas över andra, men framförallt möts de för att försöka förstå varför det blev som det blev.

Musikalen löper i dubbla tidsaxlar. Cathy väljer att berätta sin version om deras förhållande från det att hon blev lämnad och arbetar sig sedan bakåt i tiden tills deras första möte. Jamie väljer att berätta sin version kronologiskt från första mötet till det att han väljer att lämna henne. Båda två berättar om sina upplevelser i form av monologer och solosånger.

Författaren och kompositören av The Last 5 Years, amerikanen Jason Robert Brown, är en av vår tids allra största inom musikalgenren. Hans starka och känsloladdade melodier följer dramatiken i texten på ett äkta, modernt och naturligt sätt som är unikt i sitt slag. Den prisbelönta musiken i föreställningen har en genremässig bredd, en stilblandning som bland annat spänner över allt från latin, rock, jazzgroove och klezmer, till amerikanskt 40-tal och klassiska musikalnummer.

I de två rollerna ses Alexander Lycke och Anna-Maria Hallgarn, (bekanta bl.a. från rollerna som Jesus och Maria Magdalena i rockoperan Jesus Christ Superstar på ÅST). För regi står Markus Virta och för scenografi Lotta Nilsson. Musiken framförs av en femmanna orkester under ledning av Ralf Nyqvist.