DAVID BATRA – ELEFANTEN I RUMMET En stand up show

17 oktober 2018

DAVID BATRA – ELEFANTEN I RUMMET En stand up show

OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

DAVID BATRA – ELEFANTEN I RUMMET En stand up show

05.05.2019
18:00 – 19:30

Schaumansalen

36 euro +exp.avg./toim.maksu €Köp biljett nu!

CS Nöje & Eventland

Sex år efter succéshowen “Det här var ju tråkigt” är det äntligen dags för David att åka på turné igen. Den nya föreställningen är en renodlad standup-show som lyfter fram det absurda i ett för David Batra nytt och udda vardagsliv. För hur pusslar man egentligen med dagishämtningen samtidigt som det är regeringskris? Hur går sommarsemestern till när SÄPO är med?

David Batra är en av Sveriges mest populära ståuppkomiker. Han har gjort 1000-tals föreställningar och vunnit utmärkelsen ”Årets manliga komiker” på Svenska Standupgalan. David har medverkat i otaliga humorprogram såsom Parlamentet, Morgonsoffan, I kveld med Ylvis och Roast på Berns. Han har även setts i humorserier som Kvarteret skatan och Jätte bästisar. Nu är han tillbaka med en ny soloshow för första gången på sex år – ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne”. Idén föddes i den politiska turbulensen hösten 2014.

(David Batra är gift med den svenska politikern Anna Kinberg-Batra)

– Fröet till den här föreställningen såddes några veckor efter förra riksdagsvalet. Jag skulle precis kliva upp på Lunds stadsteater och uppträda med Robin Paulsson. Regeringskrisen var ämnet för dagen och min fru syntes på TV varje kväll. Jag hade alltid undvikit att skämta om familjen men Robin sa åt mig att nu var jag faktiskt tvungen att nämna ”elefanten i rummet” Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött, berättar David Batra.

Sedan dess har David Batras berättelse växt till en personlig föreställning som lyfter fram ämnet som han tidigare undvek.

Vi komiker har egentligen alltid haft som uppgift att peka ut elefanten i rummet. Att prata om det som vi alla tänker på men kanske tycker är lite för privat eller läskigt att nämna. ”Elefanten i rummet” kommer att bli den mest personliga föreställning jag gjort men också den roligaste.

”Elefanten i rummet” hade premiär på Rival i Stockholm den 29 september 2017 och spelats för fulla hus i Sverige sedan dess. Turnén förlängs under våren 2019 eftersom intresset är stort, över 90 000 biljetter har hittills sålts i Sverige! I mars uppträdde David med sin show på Globen i Stockholm.

I maj 2019 åker David Batra på Finlandsturné och besöker Jakobstad den 5 maj.

Föreställningens längd ca 90 minuter. Ingen paus

Biljettsläpp 18.10.2018 kl. 12.00

 

PRESS

AFTONBLADET betyg 4 av 5

”Det är mycket imponerande, skrattar så man nästan trillar ur stolen”

 EXPRESSEN betyg 4 av 5

”Superkomikern med total kontroll över rummet. Skoningslöst, ärligt och vasst”

 DAGENS NYHETER

”David Batra besitter den fina förmågan att utvinna någon sorts styrka ur svagheten”

 

Parkera enkelt och smidigt i Torgparkeringen Ludvig!

Helppoa ja vaivatonta pysäköintiä Toriparkissa Ludvig!