Ciné-concert med Telescope Road

08 maj 2017

Ciné-concert med Telescope Road

OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Ciné-concert med Telescope Road

20.07.2017
18:30 –

Schaumansalen

15 euro +exp.avg./toim.maksu €Köp biljett nu!

Telescope Road , Besök hemsida

Ciné-concert med Telescope Road

Musik: Telescope Road
Film: Jaques Trevisan

Telescope Road från Marseille, Frankrike kommer till Jakobstad under Jakobs Dagar för att framföra en ”Ciné-concert”, dvs en film-konsert i Schaumansalen torsdagen den 20. juli. Konserten består av två delar, en konsert del uppbyggd kring bandets egen repertoar och en film-konsert del där bandet uppför både komponerad och improviserad musik till utvalda delar av den Franska filmskaparen Jacques Trevisans vackra filmer.
Telescope Road är ett möte mellan tre kända musiker från tre olika länder som träffats i Marseille och tillsammans gör originell musik med inslag av progressiv rock, jazz och world music. På bas har vi den amerikanska virtuosen William Kopecky, på gitarr franska Alain Chiarazzo och på trummor och slagverk David Lillkvist som är uppvuxen i Jakobstad, men numera bosatt i Marseille.
Bandet som finns sedan 2015 och gav ut sin första CD år 2016. Bandet har spelat konserter i Frankrike, Italien, England och Japan.
Telescope Road

Jacques Trevisan är en kameraman och regissör passionerad av resor, musik, samt människor och deras liv som han vill visa genom sina filmer, sina ”Carnets de route”, reseberättelser.
Han har gjort mycket resor bl.a till Indien, samt specialiserat sig på att filma konserter.

Biljetter: 15 euro

Telescope Road:
Alain Chiarazzo, gitarr
William Kopecky, bas
David Lillkvist, trummor och slagverk  

Jacques Trevisan:
Filmskapare från Aix en Provence, Frankrike