”Var inte rädda” – Stand up show med Henrik Schyffert

15 september 2017

”Var inte rädda” – Stand up show med Henrik Schyffert

OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

”Var inte rädda” – Stand up show med Henrik Schyffert

09.02.2018
20:00 – 21:30

Schaumansalen

36 euro +exp.avg./toim.maksu €Köp biljett nu!

Evenemangets hemsida

CS Nöje och Eventland

10 år efter publiksuccén ’The 90’s – ett försvarstal’ ställde sig Henrik Schyffert i våras ensam på scenen igen. Hans nya kritikerrosade soloshow; ”Var inte rädda” hade Sverigepremiär i februari i år och har spelat för fulla hus hela våren. I den nya standup-showen gör han upp med sina egna brister och rädslor i ett Sverige där oron ökar.

Dagens Nyheter skriver att ”Om landet, världen, alltihop, hu har gått åt fel håll de senaste åren så har den här komikern parallellt tagit enorma kliv i rätt riktning”. ”Henrik Schyffert är ett fullblodsproffs som får oss att ligga dubbelvikta av skratt och sedan gå ut från Draken med lite rakare ryggar”, tycker Göteborgs-Posten och Sydsvenskan anser att ”Schyffert är hysteriskt rolig och vältajmad och uttrycksfull i kroppsspråket också, men det är det träffsäkra allvaret som gör honom till en riktigt stor komiker”. ”Var inte rädda” fortsätter att spelas runt om i Sverige under hösten. I februari 2018 gör Schyffert Finlandsturné.

– Var tionde år måste jag stanna upp och tänka: Vad håller jag på med egentligen? Lever jag som jag lär? Stämmer min karta överens med verkligheten?

 Det gör lite ont att vara ärlig mot sig själv, att ställa sig på vågen istället för att dra in magen. Men det kan förhoppningsvis vara roligt att titta på, fortsätter han.

I fem år stod Henrik Schyffert och Fredrik Lindström på landets största scener tillsammans. Föreställningarna ’Ljust & Fräscht’ och ’Ägd’ sågs av uppemot 400 000 personer – sedan dess har Henrik Schyffert bytt de stora scenerna mot små standup-klubbar för att utmana sig själv som komiker.

– Jag har en extrem respekt för skämt. Det är svårt att underhålla hundra berusade IT-konsulter i Avesta i 90 minuter med bara en sladdmikrofon och ett glas vatten. Utan rök, speglar, peruker eller att man måste skjuta Måns Zelmerlöw ur en kanon i slutet av andra akten, menar Henrik.

Föreställningens titel- VAR INTE RÄDDA

– är mer än ett Jesuscitat och en uppmaning till publiken.

Henrik Schyffert tycker att humor behöver vara både smart och grov – och att komiker har ett ansvar att gå över gränsen ibland.

 – Det finns en oro i samhället idag för att gå för långt, att säga saker som är för grova. Jag tänker att vi behöver det. Vi måste våga stirra ner i den där obehagliga avgrunden ibland och skratta åt allt det hemska och oss själva, säger han och avslutar:

 – Sen blir det en massa larviga snoppskämt också.

Längd:Ca 90 minuter utan paus.
Ingen åldersgräns

Biljettsläpp 15.9.2017 kl. 12.00