News & blog

22 april 2020

Schauman Hall LIVE

Coronavirusets framfart i Europa och resten av världen har fått stora konsekvenser för kulturbranschen nationellt, regionalt och lokalt. Liksom för många andra branscher, utgör det rådande läget ett stort hot för det regionala kulturlivet.

Sedan starten 2013 har Schaumansalen i Jakobstad utgjort ett hjärta för utbildningarna i Campus Allegro, ett nav för det Österbottniska kulturlivet samt en dynamisk kraftkälla för hela regionen. Som så många andra har även vi funderat på olika sätt på vilka vi kan bidra till att regionens kulturliv kan bibehålla sin vitalitet under denna utmanande tid.

För att bidra till att regionens kulturliv bibehåller sin livskraft samt göra kulturupplevelser tillgängliga för alla inleder Schaumansalen denna vår en ny typ av digital verksamhet, nämligen den direktsända konsertserien Schauman Hall LIVE.

Under vårterminen producerar Jakobstads Konsertsal Ab (Schaumansalen) totalt sex konserter som ges i Schaumansalen inför en tom sal. Konserterna streamas live med hjälp av Schaumansalens mångåriga samarbetspartner Frontline Audio och ses kostnadsfritt via Schaumansalens hemsida (www.schaumanhall.fi) så att alla som så önskar har möjlighet att ta del av en kulturell upplevelse. Konserterna är ca 60 minuter långa samt av varierande genre och på detta sätt hoppas vi kunna erbjuda något för alla. Vi hoppas kunna skapa en känsla av den samhörighet som Schaumansalen regionalt står för och ge människor en tilltro till att kulturlivet och gemenskapen fortsätter trots de omständigheter vi nu alla finner oss i.

Konsertserien inleds fredagen den 24.4 kl. 20.00 på www.schaumanhall.fi

 

 PROGRAM / Schauman Hall LIVE våren 2020

24.04 kl. 20.00: Charlotta Kerbs (sång), Mikael Svarvar (piano) och Eva-Lotta Matikainen (kontrabas)

01.05 kl. 20.00: Thomas Enroth (piano) och Helene Nyberg (sång)

08.05 kl. 20.00: Kreeta-Maria Kentala (violin)

15.05 kl. 20.00: Thomas Enroth (piano), Philip Järvenpää (sång) och Thomas Lundin

22.05 kl. 20.00: Mari Palo (sopran) och Niko Kumpuvaara (accordeon)

29.05 kl. 20.00: GRANDE FINALE med överraskningsgäster

Konsertserien genomförs i samarbete med och med stöd av Svenska Folkskolans vänner, Svenska Kulturfonden, Pro Allegro r.f. och Frontline Audio.

Mera info:

Kajsa Dahlbäck, VD

0505685219, kajsa.dahlback@novia.fi