Schauman Hall Digital Live: ARIADNE AUF NAXOS

24 september 2021

Schauman Hall Digital Live: ARIADNE AUF NAXOS

OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Schauman Hall Digital Live: ARIADNE AUF NAXOS

10.04.2022
18:00 – 20:45

Schaumansalen

25 euro normalpris / 20 euro studerande eller vid köp av minst 5 operor €Köp biljett nu!

Jakobstads Konsertsal Ab

OBS! KVÄLLENS OPERAVISNING INHIBERAD P G A TEKNISKA PROBLEM

HUOM! ILLAN OOPPERANÄYTÖS PERUUTETTU TEKNISTEN ONGELMIEN TAKIA

Ariadne på Naxos är en av Strauss mest omtyckta operor. Denna komiska enaktare har ett libretto av Hugo von Hofmannsthal, som även skrev texten till Rosenkavaljeren. 10 april ser du operan  i Schaumansalen.

Lise Davidsens kritikerhyllade tolkning av titelrollen Ariadne kan upplevas för första gången på Met. Librettot bygger delvis på den gamla antika myten om Ariadne.

Ariadne-myten berättar hur prins Theseus ger sig av till Kreta för att döda minotauren, och får hjälp av prinsessan Ariadne. Paret blir kära, men på resan till Aten stannar de till på ön Naxos, där Theseus passar på att smita iväg ensam. Ariadne beklagar sitt öde, men får snart fullt upp med både Harlekin, Hermes och Bacchus.

Den enastående ensemblen har också mezzosopranen Isabel Leonard som kompositör för operan-i-operan kring vilken handlingen kretsar. Sopran Brenda Rae gör den livliga Zerbinetta och tenoren Brandon Jovanovich är Ariadnes älskare. Marek Janowski dirigerar.

DIRIGENT: Marek Janowski

I ROLLERNA: Lise Davidsen (Ariadne), Isabel Leonard (kompositören), Brenda Rae (Zerbinetta), Brandon Jovanovich (Bacchus)

 

SVENSK TEXT!