Storyn bakom storyn – Svenska Yle på scen 

06 juni 2023

Storyn bakom storyn – Svenska Yle på scen 

OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Storyn bakom storyn – Svenska Yle på scen 

21.09.2023
19:00 – 21:00

Schaumansalen

10 € €Köp biljett nu!

Jakobstads Konsertsal Ab i samarbete med Yle

 Vi är vana att se dem i rutan, höra dem på radion och läsa deras texter. Men journalistik är så mycket mer än bara slutprodukten. Nu ställer sig åtta av Svenska Yles journalister för första gången på scenen och bjuder publiken på en unik inblick i journalistikens värld.

Publiken får höra storyn bakom storyn i form av livejournalistik som inte lämnar någon oberörd. Var och en av journalisterna gestaltar en av de viktigaste och mest tankeväckande berättelserna ur sitt liv som journalist och tar oss med bakom kulisserna. Det blir glädje, allvar, självironi, humor och starka berättelser.

Föreställningen har premiär den 19 september på Tryckeriteatern i Karis, och fortsätter till  Schaumansalen i Jakobstad den 21 september. Sista föreställningen ges den 26 september på Svenska Teatern i Helsingfors. En bandad version av föreställningen publiceras sedan på Arenan.

Journalisterna på scenen är Niklas Aldén, Barbro Björkfelt, Annvi Gardberg, Anne Hietanen, Ville Hupa, Tika Sevón Liljegren, Marcus Rosenlund och Måns DJ Bunuel Strömberg.

Biljettsläpp 6.6.23 kl. 14.00