News & blog

18 november 2021

Metropolitanoperorna återvänder till SchaumansalenBlanchard: FIRE SHUT UP IN MY BONES

Schaumansalen fortsätter sitt samarbete med svenska Folkets Hus och Parker under säsongen 2021-2022. Operasäsongen bjuder på några av operavärldens riktiga pärlor samt även nyskriven opera. På programmet står såväl livesändningar som inspelningar från Metropolitan-operan i New York. Välkomna att njuta av opera i världsklass i Schaumansalen!

Fire Shut Up in My Bones är en historisk uppsättning. Det är nämligen den första operan på Met av en svart kompositör. 21 november visas den i Schaumansalen (inspelad 23.10.21).

Detta är berättelsen om en ung mans resa för att övervinna trauman och svårigheter. Grammy Award–vinnande jazzmusikern och kompositören Terence Blanchard har hyllats för sin operaversion av Charles M Blows kritikerrosade memoarer.

James Robinson och Camille A Brown gjorde succé som skapare av Mets populära Porgy and Bess, nu är de tillbaka som regissörer av Fire Shut Up in My Bones. Librettot är skrivet av filmskaparen Kasi Lemmons.

Barytonen Will Liverman, en av de mest spännande unga operasångarna, gör rollen som Charles. Vid sin sida har han sopranen Angel Blue som Destiny/Loneliness/Greta och Latonia Moore som Billie.

 

DIRIGENT: Yannick Nézet-Séguin

LIBRETTO: Kasi Lemmons

PRODUKTION: James Robinson and Camille A. Brown

KOREOGRAFI: Camille A. Brown

SCENOGRAFI: Allen Moyer

I ROLLERNA:

Will Liverman (Charles), Angel Blue (Destiny/Loneliness/Greta), Latonia Moore (Billie)

Trailer