News & blog

19 februari 2015

Karleby Vinteraccordion och Lill-Babs

Den unga finländska accordeonorkestern

I Schaumansalen / Schaumansalissa 19.2 klo 19:00

Dir./Joht. Janne Valkeajoki
Solister/Solistit:  Annika Mylläri, sopran/sopraano, Bernhard Nylund, klarinett/i

Den unga finländska accordeonorkestern består av Finlands skickligaste unga spelare. Den största delen av orkesterns medlemmar studerar musik vid olika läroinrättningar runt om i Finland. Orkestern vann den internationellt erkända dragspelsorkestertävlingen Pula i Kroatien 2011 där orkestern uppmärksammades för sin energi, höga konstnärliga nivå och breda repertoar.

Sopranen Annika Mylläri är känd för sin mångsidighet. I konserten bjuder hon på klassiska arior av Verdi och Bellini. Vid konserten bjuds även på två verk av Veli Kujala, skrivna för just denna orkester.

Vinterackordeon Annika

Lill-Babs i Schaumansalen 20.2, 19:00
 

Den legendariske och folkkäre artisten Lill-Babs kommer till Finland tillsammans med pianisten Benneth Fagerlund på en fyra dagar lång turné i en intim föreställning med det bästa ur hennes 60-åriga karriär. Barbro ”Lill-Babs” Svensson, även titulerad som ”En av Sveriges största stjärnor genom tiderna”, kommer med sina sånger och genom små historier och anekdoter att bjuda på minnen från scenens fram- och baksida, om människor hon mött och musik som berört.

Lill-Babs foto Ulf Ringblom