News & blog

11 oktober 2016

Opera i världsklass när Don Giovanni livesänds i Schaumansalen!

Nu kommer äntligen ännu en livesändning från anrika Metropolitan i New York, denna gång visas Don Giovanni med svenska Malin Byström i en av rollerna. Den 22 oktober visas operan i Schaumansalen i Jakobstad.

Simon Keenlyside gör sin Met-rolldebut som oförbätterlige förföraren i Tony Award-vinnaren Michael Grandages iscensättning av Mozarts mästerverk. Mets chefsdirigent Fabio Luisi leder en ensemble som består av Malin Byström som Donna Elvira och Hibla Gerzmava som Donna Anna.

Serena Malfi gör rollen som Zerlina, Adam Plachetka som Leporello och Rolando Villazón i sin livesändningsdebut som Don Ottavio.

I rollerna: Malin Byström (Donna Elvira), Hibla Gerzmava (Donna Anna), Serena Malfi (Zerlina), Rolando Villazón (Don Ottavio), Simon Keenlyside (Don Giovanni), Adam Plachetka (Leporello)

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 170 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se

Dirigent: Fabio Luisi
Regi: Michael Grandage
Scenografi och kläder:
 Christopher Oram
Ljusdesign:
 Paule Constable
Koreografi: Ben Wright

Text: Svensk text
Beräknad längd: 3 tim 45 min
Visas: 22 oktober 19.00

banner_met_2016