News & blog

16 juni 2014

Live på bio i schaumansalen!

Schaumansalen kommer att börja samarbeta med Folkets Hus och Parker i Sverige och livesända olika produktioner med stora stjärnor från världens största scener. Vi inleder vårt samarbete med att visa den efterlängtade återföreningen av Monty Python. Bara en föreställning!

Biljetter från Lipputoimisto.fi, infopoint@schaumanhall.fi, tel. 044-7522245

Monty Python Live (Mostly) – 20 juli 21.00

Monty Python

”One down, five to go”. Utsåld återföreningsshow med Monty Python-gänget. Folkets Hus och Parker direktsänder showen från gigantiska O2-arenan i London. Med en gemensam ålder av 357 år ger Monty Python-gänget fans jorden runt chansen att delta i ett av årets mest efterlängtade live-evenemang. En chans att säga farväl till Monty Python-gänget denna sista kväll. Direktsändningen regisseras av Aubrey Powell och medverkar gör John Cleese, Terry Jones, Michael Palin, Eric Idle och Terry Gilliam.

Det är första gången på 30 år som den engelska komikergruppen står på en scen tillsammans, och till fansens glädje kommer den efterlängtade föreställning livesändas till biografer runt om i världen.

-Tack vare den fantastiska uppfinningen av rörliga bilder på vita duken kommer The Last Night of Monty Python till en biograf nära dig. Sätt på er näsdukar på huvudet och värm upp hjärnan en sista gång på någon av världens 2 000 biografer som direktsänder detta. Häng med publiken live på Londons O2-arena på ett sista gråtmilt, hysteriskt, galet farväl av de fem överlevande Python-medlemmarna, innan de läggs in på The Old Jokes Home… på en duk nära dig i HD-kvalitet, säger Python-gänget.

Gruppen anses av många vara världens bästa komiker, och de har gjort sig kända för surrealistisk humor, nytänkande och galna överraskningsmoment. Människor har i decennier skrattat åt snabba och välformulerade repliker ur filmer och föreställningar som Life of Brian, The flying Circus och The Holy Grail.

Gruppens kanske mest kände ansikte, John Cleese, lovar att återföreningsshowen kommer innehålla en mängd Python-klassiker i ny tappning.

– Den största risken är att publiken kan replikerna bättre än vi.

Medverkande: John Cleese, Terry Jones, Michael Palin, Eric Idle och Terry Gilliam

Regi: Eric Idle/Aubrey Powell

Visas: 20 juli 21.00 i Schaumansalen

Mera information:

Annika Mylläri, annika.myllari@schaumanhall.fi, tel. 044 7805805